Beta Hcg değerleri ne zaman yükselir

BETA HCG değerleri nedir ve ne zaman yükselir ? Yükselmesi ne anlam taşır.

Hcg Hormonu Ne Zaman Yükselir

Bazı durumlarda beklenen beta-hCG değeri normalden fazla olabilir ya da seri incelemelerde artış beklenenden daha yavaş saptanabilir. Bu durumların altında yatan olası nedneler şunlardır:
Erken gebelik kaybı ya da biyokimyasal gebelik: Bazı durumlarda yumurta döllenip embryo oluşur ancak rahim içinde tutunma aşamasında gebelik kaybedilir. Birkaç günlük adet gecikmesi olabilir ya da olmayabilir. Böyle bir durumda adet gecikmesinden önce ya da tam o günlerde kanda yapılan gebelik testinde hCG’nin gebelik ile uyumlu olduğu gözlenir ancak seri ölçümlerde artış ya normalden az olur ya da değerler giderek düşer ve gebelik öncesi düzeye iner. Bu durumda biyokimyasal gebelikten söz edilir. Tüp bebek tedavilerinde sıkça karşılaştığımız bir durumdur.

Dış gebelik: Gebeliğin rahim içinde değil de başka bir yerde yerleşmesi durumunda dış gebelikten söz edilir. Dış gebelik varlığında normalde erken gebelikte karşılaşılan tüm yakınmalar bulunabilir. Bunun yanısıra kanda yapılan ölçümlerde hCG artışının olmsı gerekenden daha düşük olduğu görülür.

Mol gebelik: Mol gebeliklerde kan beta hCG değerleri çok yüksek seviyelere ulaşabilir ve 2.000.000 IU/mL kadar olabilir. Mol gebelikte serbest beta hCG değerleri de artış gösterir. Mol gebelik sonrası durumun normale dönüp dönmediği sık aralıklarla yapılan beta hCG ölçümleri ile takip edilir.

Kanser: Bazı yumurtalık kanserleri, testis kanseri ve yine bazı mesane kanserlerinde hCG üretimi saptanabilir.Ancak değerler çok yüksek değildir. hCG salınımının en önemli olduğu kanser türü ise plasenta hücrelerinden köken alan koriyokarsinomdur.

Hipofizer hCG: Hipofiz bezinde LH üreten hücreler çok az miktarda hCG de üretirler. Gebe olmayan bir kadının kanında 5-10 IU/mL düzeyinde hCG saptanmasının nedeni bu üretimdir.

Çoğul gebelikler: İki ya da daha fazla sayıda bebeğin bulunduğu gebelikler de kan hCG değerleri normalden daha yüksek olur. Bununla birlikte kaybolan ikiz varlığında hCG artışı beklenenden daha yavaş olabilir.

Sitede yer alan bilgiler “Bu yazı Dr. Alper Mumcu’dan (www.mumcu.com) alınmıştır”

 

Bir önceki yazımız olan Beta HCG testi örneği başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Beta Hcg değerleri ne zaman yükselir beta hcg değeri nasıl yükselir,bhcg ne zaman yükselir,beta hcg ne zaman yükselir,beta hcg değerleri ne olmalı,beta hcg gebelik dışında hangi durumlarda yükselir,hcg neden yüksek çıkar,beta hcg hamilelik dışında yükselirmi,beta hcg neden yüksek çıkar,beta hcg hangi durumlarda yükselir,hcg değeri hesaplama, makalemiz hakkında sorularınızı, aşağıdaki bölümden bize gönderebilirsiniz.

“Beta HCG testi örneği” için 3.027 yorum

  1. tulay diyor ki:

    Merhaba ben 21.11.2014 de kan testinde bhcg değerin o.31 fikri acaba hanilemiyim

  2. begüm diyor ki:

    Iki gun önce kan degerim 113 tu bugun 595 kan degerim normalmidir bide kac haftalik hamileyim

  3. tuğçe diyor ki:

    merhaba hcg 237,2 doktor 4 haftalık hamılesınız dedı ultrasonla takıp edilir dedı bugun gıdecegım sızce erkenmı

  4. gaye gezer diyor ki:

    Mrb benim son adet tarihin 3 ekim 10 da ise bittim bugun kan testi yaptirdim ve 2,5 cikti ayriyetten gebe kalmayi kolaylasmasi icin iki ay oldu progestan kulllanali sizce hamilemiyimdir

    • Beyza diyor ki:

      Bu sorunun yanıtı sizce bizce olmaz.Beklenen adetinizde en az 3 günlük gecikme yaşarsanız test yapın

  5. sema diyor ki:

    Merhabalar ben adet gecikmesinin 2 gününde kanda beta hcg baktirdim sonuc 0.36 cikti. Emin olamayip 4. gununde tekrar baktirdim sonuc 2.34 cikti. Sizce ne yapmaliyim ?

  6. Ayşe. diyor ki:

    23 eylül 2014 tarihinde son adetimi gördüm bugün 20.ekim 2014 tarihinde test yaptırdım değer 147 çıktı durum nedir? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

  7. BURÇİN diyor ki:

    kımse yokmu soruma cevap yazacak

  8. BURÇİN diyor ki:

    SLM GEBELIK ICIN KAN TESTI YAPTIRDIM SUAN ADEWTIMDEN 1 HAFTA GECTI VE DEGERLERIUM 6 CIKTI BU NORMALMIVE HAMILEMIYIM DEGERLER DAHA FAZLA YUKSELIRMI

  9. BURÇİN diyor ki:

    SLM ADET GUNUM YAKLASIK BES ALTI GUN GECTI KAN TESTI YAPTIRDIM VE BETA-HCG 6 CIKTI SIZCEHAMILEMIYIM VE BU DEGERLERIM YUKSELIRMI KAC GUN SONRA TEKRAR TEST YAPTIRMALIYIM TESEKKURLER

  10. suna diyor ki:

    Embriyo transferi olali 10 gün oldu bugün kan testi yaptirdim 9.34 çiktı hamilemiyim acaba

  11. Fatma diyor ki:

    Merhaba,

    Geçen hafta düzenli bir adet dönemi geçirdim fakat mide bulantısı ve kasıklarda ağrım çok olunca, kan testi yaptırdım. Sonun 14,14 gibi bir değer çıktı. Yani olumlu göründü. Fakat ben emin olmak için bir gün sonra başka bir özel hastanede hem muayene hem de testi tekrar yaptırdım. Ultrasonda hiç bir şey görünmedi ve doktor yumurta duruyor işte dedi. Kan testimde 1,12 çıktı.

    Tabi ben ikisi arasında kaldım ve bugün yeniden yaptıracağım.

    Ama asıl sorum şu; Bu kadar baş dönmesi, mide bulantısı ve inanılmaz boyutta bir koku hassasiyeti yaşarken (mutfağa giremiyorum yemek pişirilirken) sonuçlar için diğer adet dönemimi beklemeli miyim? çünkü daha 3 hafta var ve ben gerçekten bir umut var mı onu bilmek istiyorum.

    Çok teşekkürler şimdiden,

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba testler arasında bayağı fark var testi 3 gün sonra tekrar yaptırın.Burdan bu şekilde değerlendirmek doğru olmaz.

  12. eda diyor ki:

    Beta hcg 785.43 gebelik var mi

  13. GULAY diyor ki:

    Merhaba 12 agustosta adem gordum adet gecıkınce kan tahlılı yaptırdım 15.09.2014 bhcg değerim 32.11, 17.09.2014 tarihinde yeniden bakıldı ıkı katına cıkması beklenirken sonuc 32.14 doktor kımyasal gebelik olabilr dedi 2gün sonra yeniden bakıcaz sızce yukselme olanağı varmı?

  14. birgul diyor ki:

    Test bugun tekrarlandi beyza hanim 227.64 cikti ilki 8.01 di degerlerim hamile oldugumu gosteriyor mu?

  15. fatma diyor ki:

    Ben test yaptirdim 39.17 cikti hamile miyim

  16. birgul diyor ki:

    en son 20 agustosta adet gördüm sağlık sorunlarımdan dolayı bhcg degerime bakıldı 8.01 çıktı hamilemiyim?

  17. sermin diyor ki:

    Kan degerim 241.6 cikti kac haftalik hamileyim

  18. sevda diyor ki:

    Tetkik Adı

    Sonuç

    Birimi

    Min.

    Max

    TETKIKID

    CIHAZID

    sonucum budur

    Beta HCG 1,22 mIU/mL 0,014 5,219 106027 105

  19. sevda diyor ki:

    aşılama tedavisi oldum bugun tahlıl yaptırdım 1,22 mIU/mL 0,014 5,219 106027 105 böyle yazıyor nedır

  20. gaye diyor ki:

    mrb benim adetim tam 23 gun gecti kan tahlili yaptırdım 0,5 cıktı hamilemiyim tesekkurler

  21. tuba diyor ki:

    merhabalar adetim gecikti idrar testi yaptım silik çizgi çıktı kan testi yaptım ve oda 14.98 çıktı doktor 3 gün ila bir hafta arasında hamilesiniz çok yeni dedi tekrar test yapmam uygun mu değerleri görmem için ?

    • Beyza diyor ki:

      Değer gebelik lehine .Doktor takibinizde olmanızı öneriyorum Siz kendi kendinizi değerlendiremezsiniz

  22. elif diyor ki:

    Regl gecikmesi beklemeden test yaptirdim. 3.39 cikti.hamilemiyim?

    • Beyza diyor ki:

      Gecikme olmadan yapılan testler değerlendirilemez.Beklenen adetinizde en az 3 günlük bir gecekikme yaşarsanız test yapın

  23. esra cıcek diyor ki:

    Merhaba dün acıle gttım bazı rahatsızlıkdan dolayı doktor ılac vermek ıcın öncelikle Gebelık kan testı istedi sonucunu aldım.fakat 5.3 cıktı 5.4 de 3 haftalık hamıle olunuyormus bnm.Adetıme daha 15 gun var acaba yukselırmi hamıle olurmuyum

  24. emotional diyor ki:

    Merhaba SAT 28 temmuz 2014 bugün hcgbeta 125 cikti hamilemiyim değerin normal mi

  25. ozge diyor ki:

    Merhaba yeni test yaptırdım sonucum 21.80cıktı sizce hamilemiyim?

  26. EBRU diyor ki:

    20 GÜN GEÇTİ ADETİM KAN TESTİM 0.184 :( HAMİLEMİYİM

  27. busra diyor ki:

    MErhaba sat 01.08.2014 bgun beta hcg 0.237 cikti bu normalmidir.

  28. sezgi diyor ki:

    Reglm 3 gun gecikti bu sabah kan tahlili yaptim beta hcg 0.1 cikti sizde gebe miyim

  29. ayşe diyor ki:

    beta-hcg hormonum 12.11 h 0-5 mıu.ml hamilemiyim

  30. aynur diyor ki:

    merhaba kan testim 218 çıktı bu ne anlama geliyor

  31. bahoooo diyor ki:

    Slm..benim sat 5temmuz 2014 ve bugün yaptırdığım kan testinde hcg 67,5 çıktı.. sizce sonuç nasıl tşk ler

  32. Ercan Saklanan diyor ki:

    slm hocam benım kanda deyerim 576 cıktı

  33. semra cengiz diyor ki:

    mrb son adet 6 temmeuz 2014 bhcg derim 61,0 hamilemiyim degilmi

  34. Gül diyor ki:

    Ben duzenli adet gorurum. Son adetim 6 ci ayda 4 gun gecikti ve bu son adetim. Idrar testi yaptim silik cikti ve dun kan testi yaptirdim 151 cikti. Acaba hamilemiyim ve eğer oyleyse kac haftalik? ve bu sonuc nasil? Teşekkürler!

  35. zeliha diyor ki:

    merhaba ben polikistikoverliyim adetlerim düzensiz. en son 02.07.2014 de reglim başladı. 07.07.2014 de bitti. bugün test yaptırdım beta-hcg 8,95 çıktı. labaratuardakiler haftaya bir test daha yapalım dediler. siz ne düşünüyorsunuz. yardımcı olur musunuz. teşekkürler.

  36. zeynoo diyor ki:

    Mrb kan tahlılı yaptrdım hcg 7.60 cıktı . hamılemıyım lutfen yardım edın

Siz de görüş, düşünce ve sorularınızı bize iletebilirsiniz.

Önceki yazıyı okuyun:
bulanti-ba
Gebelikte Bulantı ne zaman başlar

Gebelikte bulantı olması normal midir ? Gebelikte bulantı hakkında bilmeniz gerekenler Genel olarak bulantı ve kusmaların olması gebeliğin yolunda gittiğinin...

Kapat