Beta Hcg değerleri ne zaman yükselir

BETA HCG değerleri nedir ve ne zaman yükselir ? Yükselmesi ne anlam taşır.

Hcg Hormonu Ne Zaman Yükselir

Bazı durumlarda beklenen beta-hCG değeri normalden fazla olabilir ya da seri incelemelerde artış beklenenden daha yavaş saptanabilir. Bu durumların altında yatan olası nedneler şunlardır:
Erken gebelik kaybı ya da biyokimyasal gebelik: Bazı durumlarda yumurta döllenip embryo oluşur ancak rahim içinde tutunma aşamasında gebelik kaybedilir. Birkaç günlük adet gecikmesi olabilir ya da olmayabilir. Böyle bir durumda adet gecikmesinden önce ya da tam o günlerde kanda yapılan gebelik testinde hCG’nin gebelik ile uyumlu olduğu gözlenir ancak seri ölçümlerde artış ya normalden az olur ya da değerler giderek düşer ve gebelik öncesi düzeye iner. Bu durumda biyokimyasal gebelikten söz edilir. Tüp bebek tedavilerinde sıkça karşılaştığımız bir durumdur.

Dış gebelik: Gebeliğin rahim içinde değil de başka bir yerde yerleşmesi durumunda dış gebelikten söz edilir. Dış gebelik varlığında normalde erken gebelikte karşılaşılan tüm yakınmalar bulunabilir. Bunun yanısıra kanda yapılan ölçümlerde hCG artışının olmsı gerekenden daha düşük olduğu görülür.

Mol gebelik: Mol gebeliklerde kan beta hCG değerleri çok yüksek seviyelere ulaşabilir ve 2.000.000 IU/mL kadar olabilir. Mol gebelikte serbest beta hCG değerleri de artış gösterir. Mol gebelik sonrası durumun normale dönüp dönmediği sık aralıklarla yapılan beta hCG ölçümleri ile takip edilir.

Kanser: Bazı yumurtalık kanserleri, testis kanseri ve yine bazı mesane kanserlerinde hCG üretimi saptanabilir.Ancak değerler çok yüksek değildir. hCG salınımının en önemli olduğu kanser türü ise plasenta hücrelerinden köken alan koriyokarsinomdur.

Hipofizer hCG: Hipofiz bezinde LH üreten hücreler çok az miktarda hCG de üretirler. Gebe olmayan bir kadının kanında 5-10 IU/mL düzeyinde hCG saptanmasının nedeni bu üretimdir.

Çoğul gebelikler: İki ya da daha fazla sayıda bebeğin bulunduğu gebelikler de kan hCG değerleri normalden daha yüksek olur. Bununla birlikte kaybolan ikiz varlığında hCG artışı beklenenden daha yavaş olabilir.

Sitede yer alan bilgiler “Bu yazı Dr. Alper Mumcu’dan (www.mumcu.com) alınmıştır”

 

Bir önceki yazımız olan Beta HCG testi örneği başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Beta Hcg değerleri ne zaman yükselir bhcg 212 3 den 73 6 düşmesi neyi ifade eder,beta hcg değerleri ne olmalı,beta hcg değeri nasıl yükselir,beta hcg ne zaman yükselmeye başlar,bhcg ne zaman yükselir,hcg hormonu gebelik dışında yükselirmi,beta hcg 212 5 den 73 6 düşmesi,beta hcg ne zaman yukselir,beta hcg hangi durumlarda yükselir,dış gebelikte kan değerleri yükselirmi düşermi, makalemiz hakkında sorularınızı, aşağıdaki bölümden bize gönderebilirsiniz.

“Beta HCG testi örneği” için 3.490 yorum

  1. yasemin diyor ki:

    Beta önce 212,5 sonra 73,6 şimdi ise 88,9 acaba nedir

  2. gizemgül diyor ki:

    merhablar adetim altı gün geçikti beta hcg sonucum 1.8 ewet gebe dglm fakat yukselme imkani warmidr

  3. dilek diyor ki:

    2 hafta once beta hcg degerim 0.018 di bulanti ve kasik agrilari cogaldi dun yine bakildi beta hcgye <2 cikti sonuc ne olabilir acaba??

  4. baharrr diyor ki:

    beta-hcg(totalhcg) 0.45 mlu/ml 0-5.0

  5. reyhan diyor ki:

    0.1 mlU/mL <7 buna gore hamileyim mi

  6. songül diyor ki:

    merhaba dün pıredıctor gebelık testı yaptım ve ılk basta hafıf silik daha sonra koyulaşan bıır cızgı cıktı snra gıdıp kan verdım heyecandan. negatif dedıler adetıme 4 gun var cok merak edıyorum şaştım kaldım ılk gebelık heyecanı yasıyorum yardımcıolur musunuz

  7. Seher dişbudak diyor ki:

    Benım 6 günlük bı gecıkmem oldu ve adetıme 10 gun kaladan başladım test yaptırmaya yanı toplam 16 gündür değer hep 1.2 neden hep aynı

  8. Arzu diyor ki:

    Merhaba geçen ay ayın 4 ünde adet gördüm bu ay olmadım bir kaç gün önce beta hcg bakıldısonuç beta HCG 0.5 mıu\ 0-5.3 Dr birşey söylemedi henüz adet görmedim bilgilendirirseni sevinirim

  9. yasemin diyor ki:

    Merhaba beta hcg(h)212,5 mIU/mL 0-5,3 hamilemiyim

  10. Beyzanur diyor ki:

    Beta hcg 855. 5 çıktı? Acaba hamilemiyim

  11. fatma diyor ki:

    Merhaba;adetime 2 gün kala betahcg değerim 72.9(03.04.2015) çıktı.Ayın 6 sında 147.3 çıktı ve 8 inde 213.4 çktı bir normal doğum bir düşüğüm var.sizce değerlerim normal mi yükseliyor yoksa yine düşük riskim var mı sizce ???

    • Beyza diyor ki:

      Değere bakıp gebeliğin seyri hakkında yorum yapmadığımızı her yanıtta belirtiyorum Doktor takibinde olun

  12. musra diyor ki:

    merhaba ıdrar testını ıkı defa yaptım pozitif çıktı hemen arkasından kan testi yaptırdım B-HCG SONUÇ 281.53 H POZİTİF MIU\ML REFERANS ARALIĞI 0-5 cıktı

  13. Zehra diyor ki:

    merhaba

    Son adet tarihimden itibaren 32. Gün Beta hcg yaptırdım normalde adet döngüm 29 günde bir sonuç 157 çıktı. adetimin 5. Günü’nden itibaren 5 gün klomen kullandım sonrasında çatlatma iğnesi yapıldı. Sanırım değerim hamile olduğumu gösteriyor hasımato, insülin direnci, Polikistik over hastalıklarım var bu hastalıklarım için kullandığım ilaçlar Beta hcg değerini yükseltmiş olabilir mi?

  14. melek diyor ki:

    Adatim 10 gün oldu gelmedi ve bu gün hamilelik kan testi yaptım bir şey çikmadı ne yapmam gerekir?

  15. burcu diyor ki:

    Benim adetimin 3.gun gecikmesi dün test yaptırdım 1.20 çıktı regl belirtisi hala yok biraz bekleyip tekrarlasam mi kan testini

  16. serpil diyor ki:

    Benim betahcg değerim 266 çıktı kaç haftalık hamileyim

  17. mihrace diyor ki:

    Merhaba . adetime 10 gün var aşırı derece mide bulantım kasıklarımda sızlama var dün beta hCG testi yaptırdım 0.87 çıktı adetlerim son derece düzenlidir sizce bi gebelik söz konusu olabilir mi

  18. Neriman26 diyor ki:

    Merhaba Beyza Hanim
    Cuma gunu beta hcg 570 ti bugun normal ultrasonda kese gorunur mu?

  19. Neriman26 diyor ki:

    Merhaba Beyza Hanim
    Cuma gunu beta hcg 570 ti bugun kese gorunur mu?

  20. Ceylan Kacmazer diyor ki:

    İyi geceler her ayın 28iinde adet olurdum beş gün geçti hala olmadım kasıklarom ve belim adet sancısı gibi test yaptım cızgi bitaneydi.sice ne

  21. Duygu diyor ki:

    Merhabalar 21 martta aşılamam yapıldı bugün kan testi verdim değer 38.94 çıktı sizce gebelik varmı teşekkürler

  22. pervin diyor ki:

    Merhaba adetimin 5.günü klomene başladım akabinde çatlatma iğnesi vuruldum ve adet tarihim 03. 03. Adetimin 21.günü progestoron testim 23.79 sonuc hcg sonucum 0.100 çıktı ve iki gün geçikmem war sizce durum nedir? 28 günde 1 adet oluyorum.

  23. PINAR diyor ki:

    merhaba ben 01.03.2015 de adet gordum en son … adetımden ıkı gun once kan testı yaptırdım sonuc 29.91 cıktı … bır gun sonra tekrar yaptırdım sonuc 63.3 coııktı sızce sonuc nasıl acaba yarın tekrar yaptıracagım saglıklı hamlleık ıcın sonucun kac olması gerekıyor acaba

  24. telli diyor ki:

    Mrb ben asilamamin 11. Gunu betahcg yaptrdm sonuc 0.463 cikti adetime 4 gun var aceba bi rakam artabilirmi

  25. betul diyor ki:

    Adetım 10 gun gecıktı degerım 5.3 doktr hemen hemen 3 haftalık dedı. Dogrumudr

  26. Neriman26 diyor ki:

    Cuma gunu beta hcg 570 ti bugun ultrasonda kese gorunur mu?

Siz de görüş, düşünce ve sorularınızı bize iletebilirsiniz.

Önceki yazıyı okuyun:
bulanti-ba
Gebelikte Bulantı ne zaman başlar

Gebelikte bulantı olması normal midir ? Gebelikte bulantı hakkında bilmeniz gerekenler Genel olarak bulantı ve kusmaların olması gebeliğin yolunda gittiğinin...

Kapat