Bebeğimin Burnu Tıkalı Nasıl Açabilirim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebeklerin burnu nasıl temizlenir kadınlar kulübü hamilemiyim forum'da.​

Bebeğim kaç gündür burnu tıkalı doktorumuz burun açıcı verdi ama o da bir süre etki ediyor sonrasında yine ağlıyor huzursuz. Bebeği böyle durumda olanlar varsa bana önerilerde bulunabilir mi? Bebeğimin burnunu nasıl temizlerim? Ben de uykusuzum bebeğim böyle oldukça uyuyamıyor ve sürekli ağlamaktan boğazı da acıyor olabilir. Burnunda aslında bir şey de görünmüyor ama derinlerde olabilir. Şimdi sizden bebeğimi rahatlatacak öneriler istiyorum lütfen tecrübeli anneler yardımcı olun.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Mevsim değişikliği havaların soğuması ile bunların olması normal. Bebeklerde bağışıklık sistemi zayıf olduğu için bu tür durumlar daha sık yaşanabilir. Size bir ilkel yöntem söyleyeyim ama işe yarıyordu benim kızlarda. Bir soğanı dörde bölün ve baş ucuna koyun biraz olsun nefesini rahatlatacaktır. Ben ayrıca burun tıkanıklığı için burun açıcı almıştım. Otri bebenin burun açıcı aspiratörü var deniz suyu ile birlikte alıp bebeğin burnuna sıkıyorsunuz yarısını burnuna sıksanız yeterli sonra aspiratör ile burundakini nefes yolunuzla açıyorsunuz. Deniz suyu biraz onu rahatlatır. Doktorun önerdiği burun açıcılar fazla kullandığınız zaman bu seferde burun etlerini şişirdiği için daha kötü olabilir. Ya da onu sadece gece yatarken rahat uyuması için sıkabilirsiniz. Yine bebeğinizin odasında mutlaka buhar makinesi bulundurun faydası olacaktır. Bebeklerin burun temizliği en kolay yolu deniz suyu aynı zamanda eczanelerde serum fizyolojik diye de geçiyor. Hiç bir zararı olmadığını söyleyebilirim.

Malum bebeklerde diş çıkarma problemleri diş ağrıları olabilmekte buna bağlı. Bebeklerde diş ağrısı nasıl geçer? İlgili yazımıza hemen aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 
Üst