Çocuğumda öpücük hastalığı varmış nedir bu?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Öpücük hastalığı kadınlar kulübü öpücük hastalığı nedir hamilemiyim forum'da.​

Kızlar benim 4 yaşında kızım var boğaz ağrısı şişkinliği biraz ateş vardı acaba soğuk algınlığı mı dedim ama acile götürdük acildeki doktor antibiyotik bile vermedi öpücük hastalığı dedi kan tahliline bakıp. Öpücük hastalığı nedir yaa ilk kez duyuyorum. Çocuklarda daha mı çok görülen bir şey?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öpücük hastalığı EBV virüsü yani epstein-barr virüs adlı virüsün ortaya çıkardığı hastalığa öpücük hastalığı denmesinin sebebi de ağız yolu ile yani tükürük yolundan bulaşması gösterilir. Daha çok 15-24 yaş aralığında görülse de özellikle 5 yaş altı çocuklarda da çok sık görülür. Daha çok öperek geçen bu hastalık özellikle 2 yaş altı bebeklerde bazen hiç bir belirti göstermeden de geçmektedir. Ama genel bulguları boğaz ağrısı halsizlik gibi belirtiler olup sıradan bir soğuk algınlığı ya da diğer benzer hastalıklarla karıştırılmaktadır. Öpücük hastalığı inan benim de hiç aklıma gelmez ne yalan söyleyeyim.

''Öpücük hastalığı belirtileri nedir?''​

  • Huzursuz ve keyifsiz bir hal
  • Halsizlik, yorgunluk
  • İştah kesilmesi
  • Boğazda ağrı ve kızarıklık genel en çok görülen belirti
  • Bademciklerde şişme
  • Şişmiş lenf bezleri
  • Bazen baş ağrısı
Belirtiler bunlar olup hepsi aynı anda görülmez ama görülen belirtiler bir iki ay görülebilir. Maalesef ki işte bu öpücük hastalığı diğer soğuk algınlığı ya da antibiyotik gerektiren bir hastalık değil yani antibiyotik çare olmuyor. Hastalığın ileri boyutu karaciğer büyümesine neden olmakla birlikte dalakta büyüme, kansızlığa kadar yol açıyor. Çocuklarda daha çok ayrıca menenjit olarak da özellik gösteriyor. Peki antibiyotik verilmeyen bu hastalarda nasıl tedavi mümkündür? Ateş varsa düşürmeye yönelik ilaç ya da ılık duş yapılabilir. Bol sıvı alımı bol dinlenme hastalığı geçirmek için yapılmalı.

Öpücük hastalığını bir nebze de olsa anlatmaya çalıştık. Peki kış da geldi korona da epey yayılmışken. Öksürük olduğu zaman kendinize nasıl bir tedavi uygulamalısınız. ''Öksürüğe ne iyi gelir'' sorusunun cevabını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

 
Üst