Çocuğumun Ateşi 38.5 Ne Yapmalıyım?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Ateş düşürme yöntemleri kadınlar kulubü ateş düşürmek için ne yapılır hamilemiyim forum'da.​

Kızlar çocuğum 3 yaşında ve sabahtandır ateşini düşüremiyorum. Acaba nasıl düşürebilirim. Sirkeli su ile alnına koltuk altlarına filan koydum ama nafile düşmüyor. Korona filan olmasak bari yaa eşim çalışıyor ben çalışmıyorum dışarıdan virüs gelse eşimden gelir ama inşallah korona filan değildir yaa. Çocuğumun ateşini düşürmek için neler yapmalıyım? Hastaneye de gitmeye de korkuyorum. İstanbul gibi virüsün kaynadığı bir yerdeyiz hastanelerin güvenli olduğunu hiç düşünmüyorum maalesef.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öncelikle çok geçmiş olsun. 38.5 ateş üzerine çıkması durumunda mutlaka doktora götürmelisiniz. Allah korusun çocuk havale geçirmesin. Sakın sirkeli su ile ateş düşürmeye çalışmayın. Bilinen en yanlış tedavi yöntemi bu. Sakın ha sakın diyorum. Sirkeli su ile ateşi dindirmek geçici süre. Sonrasında daha çok ateşi çıkabilir aman Allah korusun. Gündüzden beri çıkmadıysa bu derece üzerine arada bir ılık duş yaptırmanız iyi olacaktır. Ilık duş onu rahatlatacaktır. Üzerinde çok kıyafet olmasın. Sık sık ateş ölçümü yapın ve bol sıvı tüketmesini sağlayın. İnşallah korona değildir. Korona çocuklarda bu kadar kötü olmuyor. Ama dediğim gibi ateşini sık sık ölçün ve ateş 39-40 olduğunda mutlaka doktora götürün. Doktorunuzun ateş düşürücü olarak daha önce verdiği ilaç varsa evde verebilirsiniz ama 38 altına düşerse ilaç vermenizi önermem. Çok yükselmedikçe ilaç vermenin anlamı yok çocuğa.

Çocuklarda özellikle ilk 5 yıl ateşlenme sık sık yaşanabilir. Sık sık ateşlenen çocuklar mutlaka muayene edilmeli ama arada ateşlenen çocuklar normal kabul etmek gerekir. İlk 5 yıl çocuklar bağışıklığı oldukça düşük olduğu için havadan nem kapıyorlar hele okula başladıklarında...Şimdi anneleri ilgilendiren bir yazı olan çocuklarda ateş nedenleri ve tedavisi konumuzu da incelemenizi tavsiye ederim.


Bebeklerde kafada ateş nedenleri yazımız da annelerimizi ilgilendiren cinsten. Mutlaka inceleyin anneler ve anne adaylar.

 
Üst