Kolik Bir Bebeğim Var Ne Yapabilirim

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Kolik bebek kadınlar kulübü kolik bebek anneleri kadınlar kulubü hamilemiyim forum'da.​

Şuan uykusuz ve güçten düşmüş bir anne olarak size yazıyorum. Bebeğim 1.5 aylık gelişi ile çok sevindik harika bir duygu anne olmak ama 1.5 aydır neler çektik anlatamam. Çocuk çok sıkıntılı gazını çıkaramıyor. Galiba kolik bebek benim bebeğim. Yemek yapamıyorum, işlerimi halledemiyorum sürekli kucak istiyor huzursuz ve ağlıyor geri kalan sürede uyuyor ve mma yiyor ama onlarda da pek huzurlu olduğunu söyleyemem. Uykudan özellikle hemen uyanıyor. Kolikle ilgili birkaç bir şey okudum uygulamaya çalıştım ama fayda etmedi ya da yanlış uyguladım bilemiyorum ama sizin tecrübeli annelerin tavsiyelerine açığım.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bunların hepsini yaşamış bir anne olarak hepsi gözümün önünden film şeridi gibi geçti adeta. Kolik bir bebeğiniz varsa ilk 3 ayı gözden çıkaracak ve bebeğiniz için en çare yöntem ne ise onu uygulayacaksınız. Benim kızım yüz üstü yatmaktan ve ayak masajından hoşlanırdı. Siz de ayaklardan tutarak bacaklarını karnına itip geri çekebilirsiniz. Yüz üstü yatmak çok rahatlatıyor onları ama yalnız bırakmamanızı tavsiye ederim bu şekilde. Ben ayrıca rezene çayı içerdim kimyonlu:) Elma yağı da sürüyordum ama pek fayda etmiyordu sanırım. Ya da her çocuk bir değil de diyebiliriz. Herhangi bir ilaç denemedim doktor tavsiyesi dışında doktorumuzdan tavsiye alarak bitkisel bir şurup aldık recetesizdi. Ama o çok iyi geldi diyebilirim. Mutlaka çocuk doktorunuza sorun o şekilde kullanın derim epey faydasını görürsünüz.

İlk 5 yıl bebeklerin bağışıklık sistemleri maalesef çok düşük oluyor. Onun için de her türlü hastalığa açık durumda oluyorlar. Özellikle ateş ilk belirtiler oluyor. Bebeklerde kafada ateş nedenleri yazımıza da bakmanızı tavsiye ederim.

 
Üst