Rahimdeki Polipler Kansere Dönüşür mü?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Rahim ağzında polip kadınlar kulubü rahim ağzında polip belirtileri hamilemiyim forum'da.​

Selam kızlar ben 6 aydır düzensiz adet kanamalarından ötürü kadın doğuma gittim. Eskiden düzenli olan kanamalarım çok düzensiz ve 7 günden uzun sürmeye başladı. Doktora gittiğimde bana rahim ağzında polipler olduğunu söyledi. İlaç verdi ama biraz araştırdım ilaç sonrasında yine çıkabilirmiş bu polipler ameliyat mı olsam bilemedim. Doktor ameliyat ol filan demedi sadece ilaç verdi gönderdi. Benim asıl önemli olan sorum şu bu polipler sonrasında ileride kansere dönüşür mü?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öncelikle çok geçmiş olsun. Polipler rahimde kendi kendine oluşan çoğu zaman iyi huylu nadiren de kanserli tümörler olabilmektedir. Tedavinizi şuan ilaçla devam ettirin. Ama kontrollerinizi ihmal etmeyin. Polipler genç yaşlarda oluştuğunda kısırlığa sebep oluyor. Menopoz zamanlarında ileri yaşlarda adet düzensizlikleri, kanamaların daha yoğunlaşması, adet dönemi aralarında kanamalar gibi sorunlara yol açarlar. Eğer doktorunuz ameliyat ile alınması gerekiyor derse mutlaka aldırın. Bu polipler iyi huylu olmakla birlikte bazıları zamanla kansere dönüşebilmektedir. Benim size tavsiyem eğer alınacak boyutta ise aldırın ve kurtulun. Alınan poliplerin kendilerini yenileme şansı yoktur. O yüzden rahatlıkla ameliyatla aldırabilirsiniz.

Polipler neden olur? Polipler genelde kanama bozuklukları ile ortaya çıkabilirler. Adetin düzensizleşmesiyle anormal bir durum ile muayene sonucu ortaya çıkarlar. Bu konu hanımların bilmesi gereken konulardan olduğunu düşünüyorum. Polip kanaması yaşayanlar konumuza mutlaka göz atın.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst