Sütüm çok fazla dolapta saklasam besin değeri kaybolur mu?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Anne sütü dolapta ne kadar süre saklanır kadınlar kulubü anne sütü saklama süresi hamilemiyim forum'da.​

Kızlar daha 1 aylık doğum yaptım ama sütüm öyle çok geliyor ki anlatamam. Dolapta saklayayım diyorum ama ne kadar süre dayanır süt. Dolapta süt saklayanlar nasıl ne derece ve kaç gün saklayabildiniz. Ben de bebeğimin hakkı olanı saklamak istiyorum boşa neden aksın ki. Yazık israf oluyor en azından sakladığımda bir yere gittiğimde annem gelince bakmaya ısıtır verir bebeğime mantıklı değil mi? Ha bir de dolabta saklanan sütün besin değeri bozuluyor mu?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Anne sütü eğer fazlaysa tabii ki buzdolabında saklayabilirsiniz hatta derin dondurucuda da saklayabilirsiniz. Yalnız normal dolapta sakladığınız sürü en fazla 3 gün saklayabilirsiniz. Bazı yerlerde 5 gün diyor ama riske atmamak gerekir bozulmaması için en fazla 3 gün içerisinde bebeğinize veriniz. Derin dondurucuda saklama süresi daha uzundur. Derin dondurucuda saklamak için ona özel anne sütü saklama poşetleri yer almakta. Onlar çok pratik eczanelerden temin edebilirsiniz. Ayrıca sakladığınız anne sütü derin dondurucuda 3 aya kadar saklanabilir. Size küçük bir tavsiye ki her sağıp koyduğunuz sütün poşeti üzerine tarih atın ki karışmasın aklınız. Dediğiniz gibi bebeğinizi annenize bırakmak istersiniz o arada sakladığınız sütler kurtarıcı olur. Ha oda sıcaklığında anne sütü ise ortalama 3 saat dayanabiliyor. Dediğim gibi bu süreler değişiyor ama bence bu süreler idealdir. Ayrıca bir ince nokta daha bebeğiniz emiyorsa aman diyeyim biberonla süt vermeyin. Ya şırınganın başı ile ya da çay bardağı ile bebeği hafif kalkık pozisyonda iken azar azar içirin. Biberona alışan bebekler anne memesini yabancılayıp tutmayabiliyorlar bilginize.

Süt demişken 6 aya kadar anne sütü önemli 6 aydan sonra bebekler yavaş yavaş ek gıdaya geçiş başlar. Ama henüz inek sütü için erkendir. 1 yaştan önce inek sütü vermek hem demir eksikliği hem alerjiye sebep olmakta. Süt ve süt ürünleri alerjisi neden olur? ''Süt alerjisi nedir belirtileri nelerdir'' yazımızı inceleyebilirsiniz.

 
S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici
Bir anne olarak sizlere şunu söylemeliyim. Benim de ikizlerim dünyaya geldiğinde birisi hastanede 26 gün kaldı ve benim sütüm biraz fazlaydı prematüre doğan çocuklar için. Doktorun tavsiyesi ile şu şekilde sakladım dolapta bende sizede öneriyorum.

Anne Sütü Buzdolabında Nasıl Saklanmalı

  • Eczaneden anne sütü için poşet alınız.
  • Bir adet asedatlı kalem alınız
  • Bu kalem cd üzerine cama da yazı yazabiliyor kırtasiye bilecektir.
  • Sağdığınız sütü poşetine atınız.
  • Üzerine mutlaka tarih yazınız.
  • Bu tarihe göre tüketebilirsiniz.
Bu son derece önemli arkadaşlarım daha önceden hangi sütün bu poşete ne zaman girildiğini bilmeniz gerekiyor. Tersten, yani ilk koyduğunuzu bebeklerinize ilk tüketeceğiniz şekilde gönül rahatlığı ile 6 ay verebilirsiniz.
 
Üst