Progesteron değerleri ne olmalı kaç olmalı 21 gün testi değerleri hakkında bilgiler ?

Progesteron testi değerleri ne olmalı, gebelik için yeterli olan progesteron değeri normal olarak kaçtır ?

Bu progesteron hormon testini yaptıran arkadaşlarımız bizlere bu konunun altından sonuçlarını gönderebilirse net bir dönüş yapabiliriz.

Progesteron değerlerinde 10 ve üstü normal olarak kabul edilmektedir. Eğer bu test sonucunde değeriniz 10 üstü ise bu normal diyebiliriz. Eğer bu testdeğerleriniz normal ise yumurtlamanız oluyor demektir.

Yinede hamile kalamıyorsanız eşlerinizin sperm testi sayımı yaptırması gerekiyor.

Progesteron Testi Değerleri Normal mi ?

10 + ve üstü normal olarak kabul ediliyor. Daha düşük çıkanlar için doktor bir tedavi sürecine girecektir. Bu durumda doktorunuzla konuşmanız gerekiyor.

Bir önceki yazımız olan Tüp bebekte beta hcg değerleri hakkında bilmeniz gerekenler başlıklı makalemizde embriyo transferinden sonra gebelik belirtileri, gebelik testi ve hamilelik testi hakkında bilgiler verilmektedir.

Progesteron değerleri ne olmalı kaç olmalı 21 gün testi değerleri hakkında bilgiler ? progesteron kaç olmalı,progesteron hormonu kaç olmalı,PROGESTERON DEĞERİ,progesteron değerleri,progesteron degeri kaç olmalı,hamile kalmak için progesteron kaç olmalı,adetin 21 günü progesteron kaç olmalı,progesteron seviyesi,progesteron normal değer,progesteron kaç olursa hamile kalınır, makalemiz hakkında sorularınızı, aşağıdaki bölümden bize gönderebilirsiniz.


“HCG değerinin düşmesi düşük habercisimidir?” için 77 yorum

  1. buket diyor ki:

    28 nisan en son adetgunu 18mayis test yapdirdim sonuc 1,20 cikdi hamilebiyim

  2. misafir diyor ki:

    Teşekürler bide aşılamdan koç gün sonra regli olunması gerekiyor

  3. gurbet1 diyor ki:

    Merhaba 14 gün önce aşılama yaptırdım bugün 14.günüm idrar testinde çıkmadı hamilelik belirtileri devam ediyor birde aşılamadan kaç gün sonra rgli olunuyor.

  4. misafir diyor ki:

    Aşılama sonrası 14.günüm idrar testi yaptım ama çıkmadı ama hamilelik belirtileri devam ediyor birde aşılamadan kaç gün sonra rgli olunur.

  5. YEŞİM diyor ki:

    Merhaba ben gebelik şüphesi ile bir hafta önce beta hcg yaptırdım sonuç 0,23 çıktı, belirtiler devam ediyor, kasıklarımda çok ağrım oluyor birde adet olmam gerekirken adet kanım normal değil çok ama çok az bu şekilde iken bir hafta sonrasında tekrar beta hcg yaptırdım sonuç 0,3 çıktı. Sizce bu düşüş neyi ifade ediyor. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

  6. engin diyor ki:

    son adet başlangıcı 12 nisan bhcg sonucu 18 mayıs tarihinde 639,98 bir öncekine göre artış var ancak kese görünmüyor yorumunuzu bekliyorum

  7. merve diyor ki:

    merhaba adetim düzensizdir. 60 günde bir olduğumda oluyor ilk olarak şuan 30 günlük normal bir adet seyrine göre gecikmiş durumda bebetime testi yaptım ilk 30 saniye 2. çizgi belirginleşti ve sonra yok oldu hamile olma ihtimalim var mıdır?

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba test öyle çalışıyor zaten ikinci çizginin görünüp kaybolması .Yalnız çubuk testler hata verebiliyor hcg testi yaptırın

  8. ali diyor ki:

    eşim transferden 11 gün sonra hcg test yaptırdı 4.9 çıktı referans (0-5) arası. adeti 2 gü gecikti nasıl değerlendirilmeli?

  9. NİLÜFER diyor ki:

    BHCG TESTTI YAPTIRDIM 495,2 CIKTI SIZCE KAÇ HAFTALIK HAMILEYIM BIDE BU DEGER NORMAL MI

  10. gulsum diyor ki:

    Beta HCG degerim düşüyor hala kanamam ve agrim neden acaba

  11. meyra diyor ki:

    Beta hcg hormonum 0,5 çıktı sizce hamilemiyim

  12. elifff diyor ki:

    transferimin 11. gunu, 3. gun embrıyosu ve hcg 7,24 Sizce hamile miyim?

  13. ülkü diyor ki:

    merhaba ben 14 martta sağlıksız gebelik olduğu için kürtaj oldum 12 nisanda adet gördüm bende ara ara kasıkta batmalar akıntı ve göğüslerimde hassasiyet var sizce hamile kalmış olma ihtimalim var mı

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba ,geçmiş olsun Gecikmeniz 3 gün olursa test yapın belirtilere dayanarak gebelik teşhisi olmaz

  14. didem diyor ki:

    merhaba ben bugun kan sonucumu aldım hcg bete testım 0,22 cıktı sızce hamılelık var mı ınternetten baktıgımda 13 gunluk deger olarak gozukuyo acıl cevaplanabılır mı? tesekkurler

  15. Ayse diyor ki:

    Hcg 75 iken 118.5 olmuş, progesteren ise 5 iken 11.8 e yükselmiş.Sİzce gebelik iyi ilerliyormu? Dün kahverengi akıntı oldu, yoğundu ama 2-3 damla. Bugün olmadı.

    • Beyza diyor ki:

      Gebeliğinizin seyri için doktor tyakibinde olun böyle değere bakıp değerlendirme yapamayız

  16. Ayse diyor ki:

    hcg testim 33 çıktı,2 gün sonra 72 oldu ama progestereron testi sonucu 5 çıktı.bugünde yoğun kıvamlı kınama oldu, 1 -2 damla.Sizce herşey yolunda mı?

  17. zehra diyor ki:

    merhaba bugün asılamamın 11.günü kan testim 1.20 cıktı kan testinde 11.günü cıkmazmı

  18. misafir diyor ki:

    merhaba ben size.sabahta yazmistim sali.gunu kan testinde hamile.oldugumu.ogrendim.ve test sonucum 1746 cikti.sonrasinda persembe tekrsr yaptilar 1350 cikti.ancak.sonuc.dustugu.icin.bu sabah tekrar ysptrdim.bu sabahti.sonucumda 1500 yukselmisti.sizce neden 2.yaptigim testte dustu.ve bugun.keseye bakti.doktor.cok.guzel.dedi.9 milim.dedi benm.korkum.1350 dusmesi oldu

  19. arzu diyor ki:

    Beta hcg hormonum 27.2 çıktı sizce hamilemiyim adetime daha 5 gün var ama ben şüphelendim önceden yaptırdım.cevap yazarsanız sevinirim

  20. arzu diyor ki:

    Beta hcg hormonum 27.2 çıktı sizce hamilemiyim adetime daha 5 gü var ama ben şüphelenim önceden yaptırdım.cevay yazarsanız sevinirim

  21. misafir diyor ki:

    merhaba beta hcg test sonucum 1746 cikti ve snrasinda doktora gittim.ultrasona girdim kese var dedi 7 cm ancak 3 gun snra tekrsr test yaotik.beta hcg 1350 ye dusmus sonucumu dun aldim .sizce neden dusmus coo.moralim bozuldu.lutfen.yardim.edin

  22. ayla diyor ki:

    merhaba ben asilama yaptirmistim asilamadan sonra 6.gun kan testi yaptirdim 18.33 cikti 2 gun sonra yine yaptirdik 7,73 sonuc olumsuz dedi doktor erken dusukmu oluo

  23. Nihal Kara diyor ki:

    Son adet tarihime gore 8 haftalık gebeyim kese 5 haftalık görünüyor ama bebek görünmüyor Dr bos gebelik olduğunu ve sonlandirmamiz gerektiğini söyledi HCG değerim ise 7500 den 3584 e düştü 1 hafta daha beklemelimiyim belki geç yumurtlama olabilirmi :(

    • Beyza diyor ki:

      Durumunuzu ben değerlendiremem doktor kontrolü altındasınız değerin düşmesi sağlıksız gebelik belirtisi

  24. emine diyor ki:

    progesteron testim 45,81 cıktı haile kalırmiyım

  25. meyra diyor ki:

    Merhabalar 10 Nisan’da ikinci tüp bebek transferim yapıldı..12 gün boyunca istirahat ettim hiçbir belirtim yoktu gayet rahattım..Sadece 8.günde belimde ve kasıklarımda ağrı vardı sonra geçti ve hamile kaldığımdan emindim akıntılarım o yönde idi..12.gün test yaptırdım 0.100 çıktı şok oldum resmen içimden bu bir şaka dedim..ilk denememde de beta hcg 12.gün 6 14.gün 8 16.gün 4 oldu..Yalnız ben hala adet olmadım..Sizce ihtimal var mıdır ? Betahcg yükselir mi ?

  26. Seli diyor ki:

    Merhabalar, bugün transferin 9. Günü, döllenmenin 5. Günü transfer yapildi. B hcg 8.7 cikti. Sonuc ne olabilir? Tesekkürler

  27. nurcanBasdinc diyor ki:

    Merhaba hcg testi yaptırdım 6.62 çıktı ne anlama geliyor teşekküler

  28. nur diyor ki:

    Merhabalar benim size bir sorum olucak 5 gün geçti ben 2 gün önce Test yaptım ilk önce tek cizgiydi 2 dk baktım sonrasında kaldırdım eve geldigimde 2 cizgi olmuştu sonrasında ertesi gün oki test daha yaptım yine aynısı ama daha silik 2 . Çizgiler sizce bu test hatasimi.

  29. Nihal Kara diyor ki:

    Gebeyim kese göründü bebek görünmedi HCG değeri 7500 den 2 gun sonra 4882 ye düştü kanamamda yok normal mıdır

    • Beyza diyor ki:

      Doktor kontrolünde olun netten gebeliğinizin seyri hakkında bu şekilde sağlıklı bilgi edinemezsiniz

  30. selin diyor ki:

    beta hcg 2521.0 çıktı. bu değer ne anlama geliyor acaba

  31. konuk diyor ki:

    Merhaba 11gun once catlatma ignesi yaptirdim. Su anda adetime yaklasik 1hafta var. Kan tahlilinde beta hcg 2.81 cikti sizce hamilemiyim ???

  32. yasemin diyor ki:

    Bu ayın 8 inde beta hcg değerim 177….. 9 unda 210…..10 unda 271….yarın doktora gidicem…gidişat hakkında bilgilendirirseniz sevinirim

  33. Elif diyor ki:

    5 günlük dondurulmuş iki yumurtam 14 gün önce transfer edildi, İki gün önce beta hcg testi yaptırdım sonuc 2617 çıktı. Sizce ikiz gebelik mi?

  34. meltem diyor ki:

    iyi günler ben cuma günü hastaneye gittim
    prolaktin degerim 52 çıktı ve
    beta hcg de 39,72 çıktı
    pazartesi tekraar kan testi yaptırdım
    beta hcg 52,78 çıktı aradan 2 gün geçti bu nedemek oluyor lütfen cevaplayın

  35. didem diyor ki:

    İyi çalışmalar ben bu ayın 1inde aşılama yaptırmıştım 12.gün kanda hcg bakıldı negatif çıktı zaten peşine regl oldum sonra ovulasyon testiyle yumurtlamamı takip ettim ve eşimle birlikte olduk pozitif olan ovulasyon testimin negatife dönmesi gerekiyordu ama 3 4 gün hep koyu kaldı şüphelenip gebelik testi yaptım 28inde pozitif çıktı sonra 29 unda kanda hcg 651.02 çıktı pazartesi yani dün aşılama olduğum hastahanede kan verdim hcg 495.51 çıktı doktor hastahaneden hastahaneye fark olur dedi içim rahat etmedi ilk yaptırdığım yerde yine kan verdim aynı gün 590.75 çıktı sonucum yani hcg düşmüş ama ne lekelenmem nede kanamam var aklım allak bullak moralim sıfır bugün doktorumada ulaşamadım bu düşüş ne anlama geliyor lütfen yardımcı olun şimdiden çok teşekkür ederim

  36. züleyha diyor ki:

    beta hcg yaptık 26.64 çıktı sonuç

  37. eda diyor ki:

    mrb ben geçen perşembe test yaptım ikinci çizgi silik çıktı sonra nette araştırdım hamilelik olasılığı var anlamındaymış. dün sabah yine test yaptım ikinci bir kez daha bu kez tek çizgi çıktı moralim bozuldu anlamadım yardımcı olurmusunuz

  38. esraa diyor ki:

    lütfen yorum bekliyorum.

  39. esraa diyor ki:

    erkek arkadaşımla 11 gün önce sürtünmeyle ilşkiye girdik bakireyim vajinaya boşalma söz konusu oldu ve boşaldıktan sonra 15 dakika öyle kaldık. adetim beş gündür gecikti kasıklarımda ağrı var fakat hastalanmıyorum mide bulantım çok fazla sizce hamilemiyim

Siz de görüş, düşünce ve sorularınızı bize iletebilirsiniz.

Önceki yazıyı okuyun:
yumurtlama günü tespiti için
Adetten Regl’den sonra hangi günler haile kalınır hakkında bilmeniz gerekenler ?

  Adetten sonra hangi gün ve günlerde hamile kalınır ? Merhabalar sevgili anne adayları. Herkes gibi sizinda kafanızı kurcalayan bir...

Kapat