Tüp Bebekte gebelik ( Hamilelik ) Haftası Hesaplama

Tüp bebekte hamilelik haftası nasıl hesaplanır ? Tüp bebekte gebelik haftası neye göre nasıl hesaplanıyor ?

OTOMATİK HESAPLAYICI:
– Tüp bebek (IVF, ICSI, Mikroenjeksiyon) yöntemi ile hamile kalanlar hesaplayıcıda bulunan listeden embriyo transferini veya blastokist transferini işaretlemeli ve transfer yapılan tarihi yıl, gün, ay olarak girmelidir.
– Normal yolla Gebe kalan hastalar son adet kısmını işaretleyerek son adetin başladığı ilk günün tarihini girmelidir.

 

Kaç haftalık, kaç aylık gebeyim? Gebelik haftası neye göre hesaplanıyor?
Klasik IVF tüp bebek yöntemiyle veya mikroenjeksiyon (ICSI) yöntemiyle yapılan tüp bebek uygulamalarında gebelik haftası hesaplama pirensibi aynıdır. Her ikisinde de gebeliğin kaç haftalık olduğu hesaplanırkenembriyo transfer tarihi temel alınır. Embriyonun transfer edildiği tarihte gebeliğin 2 haftalık olduğu kabul edilir ve üzerine bu güne kadar geçen haftalar sayılarak hamilelik haftası hesaplanır. Normal yolla oluşan gebeliklerde gebelik haftası son adet tarihine göre hesaplanır, bu konu hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tüp bebek tedavisinde uygulanan ilaç tedavileri nedeniyle son adet tarihi az da olsa yanılmalara neden olabilir bu nedenle transfer tarihine göre hesaplama yapılır. Aşağıdaki otomatik hesaplayıcıya transfer tarihinizi girerek kaç haftalık gebe olduğunuzu hesaplayabilirsiniz.

Blastokist transferi yapılan hastalar da benzer şekilde transfer tarihini esas alarak hesaplama yapmalıdır. Blastokist transferi 5. günde yapıldığı için ebriyo transferine göre gebelik haftası 2-3 gün daha büyük olacaktır. Aşağıdaki otomatik hesaplayıcı da bu şekilde hesaplamaktadır.

Embriyo transfer tarihine göre gebelik (hamilelik) haftası nasıl hesaplanıyor?
Bazı hastalar transfer yapılan günde gebeliğin neden iki haftalık kabul edildiğini anlamakta zorlanırlar haklı olarak çünkü transfer tarihinde iki hafta önce daha yumurta toplama işlemi bile yapılmamıştır. Bunun açıklaması şu şekildedir: Bütün gebeliklerde hamilelik haftası “son adet tarihine göre hesaplandığı için” burada da transfer tarihinden 2 hafta önce adet başlamış gibi düşünülerek ona göre hesaplama yapılır. Bu şekilde bütün gebelik süresi 40 hafta olacak şekilde takip edilir. Son adet kanamasının başladığı tarih transfer tarihinden 2 hafta önce olmasa bile, burada transfer tarihi esas alınmalıdır, çünkü burada net olarak büyüklüğü bilinen bir embriyo vardır, bu nedenle transfer tarihi yanıltıcı olmaz ancak son adet tarihi yanıltıcı olabilmektedir.

Ultrason ile hesaplanan gebelik haftasının farklı çıkması:
Çoğu zaman gebeliğin ilk aylarında transfer tarihi (normal gebeliklerde son adet tarihi) ile hesaplanan gebelik haftası ultrason ile hesaplanan gebelik haftası ile bire bir aynı olmaz. Arada bir kaç gün veya bir hafta civarında fark olması çoğunlukla bir problemi işaret etmez. Doktorunuz her iki hesaplamaya göre gebeliğin kaç haftalık olduğuna net karar verir. Normal hesaplamalar ile ultrason hesaplaması arasında fark çıkmışsa, ultrasonda bebek daha büyük veya küçük görünüyorsa bu farkın önemli derecede olup olmadığı konusunda doktorunuza danışmalısınız.

Tüp Bebekte gebelik ( Hamilelik ) Haftası Hesaplama tp bebekte hamilelik belirtileri,tüp bebek hesaplama,transferin 7 günü,tüp bebek hamilelik hesaplama,tüp bebek gebelik haftası hesaplama,tüp bebekte 17 gün,tüp bebek hesapla,transferin 8 günü,tüp bebek takvimi,tüp bebek çin takvimi, makalemiz hakkında sorularınızı, aşağıdaki bölümden bize gönderebilirsiniz.

Son adetin başladığı tarihe göre Tarihi girin:
Yumurta toplama tarihine göre
Embriyo transfer tarihine göre
Blastokist transfer tarihine göre

Tahmini doğum tarihiniz:
Gebelik haftanız:

“Tüp Bebekte gebelik ( Hamilelik ) Haftası Hesaplama” için 60 yorum

  1. fatma temel diyor ki:

    ben tüp bebek yaptırdım transferimin 6. günü 2. gününden itibaren sık idrara çıkıyorum sizce normal mi

  2. leyla diyor ki:

    merhaba ben yurt disinda tup bebek yaptirdim 3 martta yumurtam alindi 6 martta transfer yapildi tek yumurta bolunme 2-4-6 seklinde oldu bugun 13 mart ve belim kasiklarim agriyo konusulanlardan bisey anlamiyorum ingilizce esim cok emin ve ben kendimden emin degilim psikolojim bozuk

  3. umut diyor ki:

    merhabalar ben tüp bebek tedavisi görüyorum dondurulmuş embriyolarımla transferim olucak günü belli değil henüz rahim kalınlaştırıcı ilaç kullanıyorum 2 gece fitil koydum alttan akıntımdan dolayı bıraktım sizce bir sakıncası olurmu içime kurt düştü moralim cok bozuk doktorada pazartesi gideceğim muayene edicek

  4. nur diyor ki:

    merhaba benim transferimin 12.günü hcg 22 çıktı doktorum hamilelik var dedi ama iki gün sonra hcg 24.5 çıktı bu normal mi şimdiden teşekkür

  5. eylem diyor ki:

    mrb ben ege ünüverstesinde tedavi görüyorum.dün yumurta toplama işlemi yapıldı 32 yaşındayım 2 tane içi dolu yumurta çıkttı bbugün hastaneden beni aradılar döllenmenin henüz gerçekleşmediğini bir değişiklik olmadığını söyledi yumurta geçtte döllenebilirmiş.bütün dünyam yıkılmış gibi hissediyorum döllenme kaç gün sürer yumurtamda döllenmeme gibi bir şansım varmı lütfen bu döllenme konusunda beni aydınlatın

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba Yumurtaların hepsinin her uygulamada döllenmesi beklenmez. ICSI uygulamasında döllenme oranı daha yüksektir (%80). Bazı hastalarda toplanan bütün yumurtalar döllenir, bazı hastalarda yumurtaların bir kısmı döllenir, çok nadiren hiçbir yumurtanın döllenmediği olabilir. Yumurtanın döllenmiş olması da yetmez, döllenmiş yumurtanın 2-4-8 hücreli oalcak şekilde bölünerek çoğalması gerekir. Bu bölünme safhası bazı yumurtalarda gerçekleşmeyebilir.spermin yumurtayı kendi kendine döllemesi işlemi) uygulanan yumurtalara denüdasyon işlemi mekanik yöntemle yumurtaların toplanmasından 22-24 saat olur… 1 gün daha bekliyceksiniz Sabırlı olun ümidinizi yitirmeyin ..Mutlu haberlerinizi almayı diliyorum

  6. ceren diyor ki:

    merhaba,laparoskopi ve histereskopi sonuçlarıma göre normal yolla hamile kalamayacağım ve hemen tüp bebek işine girmemiz gerektiği söylendi.ben çevremde kimseye soramıyorum forumlarda da araştırmama rağmen sağlıklı bilgiler bulamıyorum.ankarada etlik zübeyde hanımda yaptırmayı düşünüyoruz bilgisi olan varsa lütfen paylaşabilir mi ? orası nasıl bir yer güvenmelimiyim?

  7. Neftis diyor ki:

    Merhabalar 3.tüp bebek tedavim ve bugün 12.gün bthcg 43.56 çıktı doktorum iyi olduğunu 3gün sonra tekrar tahlil yaptırmamı istedi ama buradan da okuyorum çoğunlukla herkesin değeri daha yüksek umutlanmamalımıyım :((

  8. meleksaygılı diyor ki:

    transferimin bugün 6. günü ben dayanamayıp 2 gün önce kan testi yaptırdım 1.85 çıktı bugün tekra yaptırdığımda 0.88 e düşmüştü acaba tutmadımı tek yumurta konuldu bu arada 10. denemem acil yardımm

  9. hülya diyor ki:

    slm transferim 15 haziran 2013 oldu ve 2.ciside 17 haziran 2013 oldu.Beta hcg değerlerim sırsıyla şöyle.27.haziran 2013 14,35 29 haziran 2013 16,65 01 temmuz 2013 25,81 07 temmuz 2013 251,35 14 temmuz 2013 1868 sonuçlarım bunlar lüütfen acilll yorum beklıyorum tsk

  10. melek diyor ki:

    21.06.13 tarihinde transfer yapildi.12 gün sonra Beta HCG 437.5 cikti. 14. gün ayni test sonucu 1000 cikti… doktorum cogul gebelik dedi. bugün( 10.07.13 )karin agrisi ile hastaneye gittim, farkli bir doktor tekil gebelik dedi.. ultrasonda tek kese gördügünu söledi. lutfen yardim edin digerinin görülmeme sansi ya da orani varmi….

    • Beyza diyor ki:

      Canım doktorun tek kese olduğunu söylemiş +ultrasonda tek kese görülmüş demekki tekil gebelik..

  11. güler diyor ki:

    01 hazıranda tarnsfer oldu bugun 14 gunum test yaptım 0,100 çıktı gecelık var mı

  12. sahra diyor ki:

    merhaba, ben bakuden , oncelikle son 3 ayda adet olma donemlerimi yazayim
    03.03.2013 hastalandim
    01.04.2013 hastalandim
    28.04.2013 hastalandim
    20.05.2013 ise micro ameliyyatla 4 embrio transfer edildi bana.
    06.06.2013 kan testi yaptirdim 5.07 cikti , amma ben kendimde hamilelik gibi hiss ediyorum sanki gunlerdir period yani hstalanma sancim var karnimda sol tarafimda sanki 2 kucuk tas sag tarafimdaysa 1 tane tash var bazen belim agriyor bazen yureyim blaniyor, bilmiyorum sizce hamilemiyim belki gech dollenme olmushtur yarin yine gidicem analize amma yarini bekleyemedim bide size sorayim dedim.

  13. ummuhan diyor ki:

    Merhaba ben 32 haftalik hamileyim 1 gun once berrak sekilde az az su geldi bu neden olur simdi su gelmiyor Teşekkürler

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba Su gelmesi erken gebelik haftalarında gerçekleşirse erken doğum riskine neden olabilir. Yine özellikle erken haftalarda su gelmesi rahim ve amnion zarının enfeksiyonuna (koryoamniyonit) neden olabilir, bunu engellemek için antibiyotik tedavisi verilir. Su kesesi bebeğin dış ortamdan ve aşağıdan vajina yoluyla yukarıya çıkabilecek bakterilerden korur, bu nedenle su kesesinin açılması durumunda vajinadan rahim içerisine doğru enfeksiyon etkeni bakteriler ilerleyebilir. Doğuma yakın haftalarda ve çok uzun günler sürmeyen su gelmeleri genellikle bu tür riskli durumlara neden olmaz, zaten 1-2 gün içerisinde genellikle doğum gerçekleşir.

  14. semra diyor ki:

    mrb ben 23.4 2013 günü tüp bebek transferim oldu bugun transferin 7.günü jahverengi bir kanama oldu 1.2 damla ve doktorum bthg yaptırmamı söyledi yaptırdım bthcg dgerim 0,4 cıktı yıkıldım resmen aranızda tüp bebek tranferinde 7 .gün bthcg yaptırıp düşük deger alan ancak sonra yükselen varmı yani şimdi kesin ben hamiş degilmiyim :( ne olur cvp verin bana 5.gün tranferiydi embiryom gebelik olsa deger bukadar düşük cıkardı normal tes günüm 3 mayıs tı ama ben 3 gün önce yaptırıp yıkıldım 3 gün içinde tekrar yükselirmi başına böyle bi durum gelen varsa allah rızası için yardım etsin bana cokkkk üzgünüm cokkkkkk

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba ;Canım test erken yapılmış moralini bozma henüz durumun hakkında yorum yapmak için erken Moralini yüksek tut Umarım mutlu haberlerini alırız

  15. emine diyor ki:

    Merhaba;
    2.tüp bebek denememde çok şükür değerlerim hamile olduğumu gösteriyor. İlk değerim 47,64. 2.si ise 95,10. ama hep içimde bi tedirginlik var. sitenizdeki hesaplamaya göre şu an 4+4 hamileyim ama bende hiçbir belirti yok. mide bulantısı, göğüslerde hassasiyet ne biliyim hiçbişey hissetmiyorum. bunlar normalmi Beyza hn.?

  16. özlem diyor ki:

    merhaba 9 aylık evliyim eşimin spermleri düşüktü varikoselden ameliyat oldu 2 aydır klomen kullanıor acaba hamile kalabilirmiyim

  17. yasemin diyor ki:

    merhaba yırmi iki yasindayım iki kez tup bebek yaptırdım olmadi esimin sperm leri dusuk normal yolla hamile kalamazmıyım

  18. hümeyra diyor ki:

    benim 18 şubatta yumurtalar tplandı 23 şubatta transfer yapıldı,4 martta test yaptırdım 79 çıktı,6 martta yaptırdım 139 çıktı 8 martta bidaha yaptırıcam,acaba benim gebeliğim ilerliyormu ve nasıl ilerliyor bilgilendirirseniz sevinirim.

  19. Hamza diyor ki:

    Slm.11 Şubat gunü transfer yapıldı 8.gün b hcg <1 çıktı benim hala umdum var bugün 10.gunüm ve 12. Gunü bekliyorum.aranızda degerleri böyle çıkıp sonra yükselen varmi.stresten öleceğim bunaldım lütfen cvp

    • Beyza diyor ki:

      Sevgili hamza gereken bilgileri sana daha önce vermiştim.Siz böyle stres yaparsanız ,bu stres yüzünden tutacağı varsa da tutmıycak.Lütfen gününüzü bekleyin sabırlı olun.Hcg değeri gebelik varsa tabiki yükselecektir.Sonucu öğrenmek için bir kaç gün daha bekleyin sevgiler

      • Hamza diyor ki:

        Çok teşekkür ederim bı nebzede olsa icim rahatladı.yarın 12. Gunüm test icin gidicem sonucu bildiririm.dualarınızı bekliyorum

  20. batu diyor ki:

    mrb.lar sayın hocam biz 11.02.2013 te beta-hcg baktırdık 280,90 çıktı 13.01.2013 te yine yaptık 539,40 çıktı bu durumda hamilelik söz konusumudur rica ediyorum cevaplarmısınız şimdiden teşekkür ederim saygılar

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba batu :) Tebrik ederim gebelik var..Eşinizin sağlıklı bir gebelik geçirmesi dileğimle

  21. seren diyor ki:

    ismim seren.. eşim 3 ay önce varikosel ameliaytı oldu eşimin sperm sonuçlarını yorumlarmısınız.. hamile kalabilirmiyim acaba

    miktar : 2ml
    görünüm : krem-opak
    reaksiyon : 8
    sıvılaşma : 35 dakika
    viskozite : normal
    1 cc de spermatozoit sayısı: 65 milyon
    tüm ekajulatta spermatozoit sayısı : 130 milyon
    1 saat hareket : %75
    2 saat hareket : %60
    normal yapılı : %75
    baş anamolisi : %15
    kuyruk anamolisi : %10
    mikroskopik inceleme : her sahada 4-5 lökosit görüldü.

    • Beyza diyor ki:

      Genellikle bir kanıya vabilmek için 3 aylık bir zaman dilimi içinde 2 veya 3 sperm analizi istenir. Ancak, ilk sperm analizi sonucu normalse, tekrar testlere gerek duyulmaz.
      Normal sperm yoğunluğu ejakulasyonda 1,5 – 5 mm’dir.
      Normal sperm sayısı milimetrede 20 – 150 milyon sperm arasındadır.
      En azından spermlerin %60’ı normal şekilde ve hareketlilikte (motilite) olmalıdır.Kesin sonuç için erken diye bilirim,fakat sonuca göre gebelik oluşabilir

      • seren diyor ki:

        her sahada 4-5 lökosit görülmesi ne demek? olumsuzluk mudur?

        • admin diyor ki:

          Selamlar, çok aşırı olmamak şartı ile bu durum iltahap durumunun olduğunu göstermektedir. Çok olumsuz bir durum yada gebeliğe engel bir durum değildir bu sonuç bilginiz olsun.

  22. yesilgozlum diyor ki:

    merhaba ben 1 senelık evlıyım hıc korunmadıgım halde gebe kalamadım. fsh testı yapıldı hersey normal cıktı. eşıme sperm testı yapıldı ondada problem cıkmadı. yumurtlama takıbıne baslandı. doktorum adetımın 12. gunu progesteron ve estradiol testı yaptırdı.
    estradiol : 44 progesteron: 0.85 cıktı.normalde bu test adetın 21 ile 23 arası yapılıyormus ama bana 12.gunu yaptırdı .sızce dusuk mu ? yoksa bu ay tekrardan 21 .de tekrar yaptırmalımıyım?eger düşüksede gıdalardan ne yemelıyım kı hemen yukselteyım. acıl cvp bek. tesekkuler…

  23. SİMGE diyor ki:

    MERHABALAR BENİM SİZE SORMAK İSTEDİĞİM 27/12/2012 DE TRANSFERİM YAPILDI VE ŞUAN HAMİLEYİM HEYACANDAN DOKTORUMA NE KADARLİK HAMİLE OLDUĞUMU SORMAYI UNUTMUŞUM.

  24. ayşe diyor ki:

    merhaba
    heyecandan küçük bir tarih hatası yaptım ::))
    14.12.2012 11.gün 10.42
    16.12.2012 13.gün 24.91
    19.12.2012 16.gün 71.46

  25. ayşe diyor ki:

    merhaba admin Hanım

    14.12.2012 12.gün 10.42
    16.12.2012 14.gün 24.91
    19.12.2012 16.gün 71.46
    hamile olma şansım % kaç acaba olumlu diyebilirmiyiz.değerler hakkında yorumlarınızı bekliyorum sabırsızlıkla
    cevap verirseniz çoook sevirim teşekkürler

  26. aslı diyor ki:

    tüpbebek aşılamasının bugun 6,günüidrar testiyaptım ama cizginin yanında belirgin pembelik vardı hocam sizce hamilemyim

  27. umut diyor ki:

    hocam merhaba.ben tup bebek tedavisiyle hamileyim.normalde doktorumun hesaplarina gore dun 8+1 haftalik olmam gerekirken yine dun yaptirdigim ultrasonda 7+6 haftalik gosterdi.ck endiseliyim….bebegimi kaybedermiyim?

    • admin diyor ki:

      Hayır umutsuzluk yok bu sonuçların hiç birisi net değildir bunuda bilin. Ultrason ayrı söyler doktor ayrı söyler. Ama nete yakını ultrason sonucundakidir bilginiz olsun.

  28. gül diyor ki:

    transferimin 17. günü b hcg baktırdım 56.47 çıktı

  29. özlem diyor ki:

    selam hocam bugün transferimin 14.günü beta hcg düşük çıktı 12.7 çıktı doktor sınırda dedi 3 gün sonra tekrar gel dedi bu normalmi daha önce böyle olupta hamile liği devam eden varmı? bunu yazarsanız çok sevinirim

    • admin diyor ki:

      Evet aynen sınırda özlemcim, biraz daha bekleyeceksin tatlım umarım buradan hamile olduğunun müjdesini verirsin.

  30. buket diyor ki:

    merhabalar..
    transferımın 12.gunu sabahı hcg testımın sonucu 1.7 cıkcı aksam dayanamadık yenıden olcturduk bu seferde 2 cıktı doktorum ılcalarına devam et uc gun sonra yenıden olctur dedı fakat 13 gun bugun benımde adet gunum normalde kahverengı bır akıntım oldu korkuyorum varmı bır umudum doktorum var dıyor sız ne dersınız lutfen yardımmmm

    • admin diyor ki:

      Doktorunuz var diyorsa vardır ama transferin 12. günü bu değerlerle zor görünüyor buketçim. Üzgünüm hayatım.

  31. alev diyor ki:

    bugün transferin 9.günü bel agrım var aceba hamile miyim idrar testi yapsam çıkarmı?

  32. lara diyor ki:

    Merhaba ;
    Transferim 31 temmuz 2012 de gerceklesti. 14.08.2012 beta hcg sonucum 6.5 cikti .
    Degerlerden pek anlamam ama umyuorum hamileyimdir.
    tsk ederim
    sevgiler.

    • admin diyor ki:

      Selamlar Lara,

      Tatlım geç cevaplandırıyorum soruları malum bayram durumundan dolayı, İlk bulgulara göre hamilelik riski var demek istiyorum son durumunuz nedir ?

Siz de görüş, düşünce ve sorularınızı bize iletebilirsiniz.