1 haftalık hamilelik belirtileri var mıdır? Nelerdir?

S

sorumvar

Member

1 haftalık hamilelik nasıl belli olur kadınlar kulubü 1 haftalık hamilelik nasıl anlaşılır hamilemiyim forum'da.​

Kızlar eşimle evleneli 7 ay oldu bebek istiyoruz. İki aydır denemeye başladık. Merak ediyorum da benim yumurtlamam üzerinden 1 hafta geçti acaba 1 haftalık hamile olabilir miyim? 1 haftalık hamilelik belli olur mu? 1 haftalık hamilelik nasıl belli olur belirtileri filan var mıdır hanımlar? Hiç doktora gitmedim 24 yaşındayım çok merak ediyorum lütfen beni aydınlatın. Bu ay bebeğim olur inşallah yaa çok çalışma yaptık inşallah tutmuştur.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Canım daha o kadar yenisin ki yeni olduğun çok belli oluyor:) 1 hafta hamilelik belli olmaz maalesef. 1 haftalık hamilelik nasıl belli olur ki. Şimdi sana anlayabileceğin şekilde anlatacağım. Her kadın her ay bir kez adet olur. Dua et taş devrine kadar gitmedim:) Bu adet siklüsü bazen 30 gün bazen 28 gündür. Misalen sen 30 günde bir adet oluyorsan adetin ilk gününden sayıyorsun ve 14-15-16. günler muhtemel yumurtlama günlerinden biri olabiliyor. Eğer herhangi bir yumurtlama ya da adet sorunun yoksa. Yumurtlama gününde kadın birliktelik yaşarsa hamile kalma olasılığı artar. Ama yumurtlama günü öncesi siz birliktelik yaşadıysanız yumurtlama gününü es geçtiniz ise spermin 72 saat canlı kalabileceğini düşünürsek yine hamilelik şansın fazla. Korunma yoksa elbette. Yani yumurtlama günü ilk tohum atılmış oluyor tarlaya:) Sonraki 15 günlük süreç ise gebeliğin resmen oluştuğu zaman dilimi. Oluşan bebiş hücre, gidiyor rahme yerleşiyor. Bu süreçte yine ne belirti ne de hamile olduğunu anlarsın. İki hafta sonunda adet günün gelmiş olur ve gecikme yaşarsan test yapmalısın. Adet günün geldiğinde sen eğer hamile isen zaten 4 haftalık hamile kabul ediliyorsun. 1 haftalık hamilelik diye bir şey söz konusu değil canım. Hamilelikte aslında hamile olduğunuzu öğrendiğiniz günden değil. Son adet gördüğün günü ilk hafta olarak kabul edilir.

Hemen seninle ilgili bir konu paylaşmak istedim. Konuyla ilgileneceğini düşündüğüm için linki hemen aşağı bırakıyorum. ''Hamilelik testinde ikinci çizgi sorunsalına cevaplar'' hemen yazımızı inceleyebilirsiniz.

 
Üst