19 haftalık gebelikte bilmeniz gerekenler

S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici

19 haftalık gebelik kadınlar kulübü hamilemiyim forum'da​


Sizlere uzun uzadıya bilgiler vermek istiyorum sevgili anne adayları. Artık bağlarınız son derece yükseldi ve karnınızdaki bebeği daha iyi hissediyor hatta duyabiliyorsunuz. Bu, dünyanın en güzel şeyi değil mi ? Artık hamilelik süreçlerinizin yarısındasınız tebrik ediyoruz. Bağınız da artık kuvvetlendi. :) Peki bu hususta bilmeniz gerekenlerin neler olduğunu biliyor musunuz ? Neleri bilecekseniz merak etmeyin sizi yazıyoruz. Bu haftalar artık sizi biraz daha fazla zorlamaya, öff dedirttirmeye başlayacak bunu baştan söyleyelim sizlere.

19 haftalık gebelikte bebeğin durumu nedir ?​


Duyguları tam da bu dönemde patlama yapıyor diyebiliriz. Beyni tat alması, koku hissetme görme için beyin, ayrı bölgeleri atamaya başladı bile. Hatta bazı bilimsel araştırmalarda bu aşamalardan sonra bebeğiniz sizi duymaya başlıyor diyebiliriz. Eğer öyle ise, şimdiden eliniz karınlarınızda bağlarınızı daha da güçlendirebilir, ona ninniler türküler şarkılar söyleyebilir hatta konuşabilirsiniz. Emin olun sizi duyacaktır. Bebek boyu yaklaşık olarak 14 cm yi bulur ve ağırlığı artık 250 gr seviyesine çıkmıştır. Bir mango boyutuna gelmiş kolları ve bacakları artık daha orantılı bir hal almıştır diyebiliriz. Artık böbrekler devreye girerek idrar oluşumunu yapmaya başlamıştır. Saçları yeni filizlenen çim gibi kafa tasından artık daha görünür bir hale gelmiştir. Ten rengini oluşturan pigmentler de oluşmaya başlamıştır. Hareketlerini bu ay daha fazla duymaya, tekmeleri hissetmeye oynamaları hissetmeye başlamışsınızdır. Başlamadı iseniz sorun yapmayın eli kulağındadır kızlar :)
19 hafta gebelik kadınlar kulübü.png


Bebeğiniz tam da bu ay da parmaklarını emmeye, ayaklarını hareketlendirmeye hareketlerini size daha fazla hissettirmeye başlamıştır. Kalbi güçlenmeye ve iki katı daha hızlı atmaya başlamıştır.

19 haftalık gebelikte vücudunuzda neler nasıl değişiyor ?​


Eveeet, göbüşleriniz biraz daha fazla büyümeye başladı ve daha da büyüyecek. E kolay değil yarıladınız artık. Azı gitti demeyeceksiniz yarısı gitti yarısı kaldı diyebiliriz. Karınlarınızın altında alt bölgelerde bazen tek bazen iki tarfada görebileceğiniz şekilde kasılmalar ve ağrılar olabilir. Böyle bir durumda yoğunluk ta yaşamış iseniz yaaklarınızı uzatıp biraz yüksek bir yere dayayarak dinlenmelisiniz. Dinlendikten sonra ağrılarınız geçecektir. Sakın sıkıntı yapmayın ağrı geçene kadar dinlenin. Kendinizi bu aylarda çok fazla yormamaya özen gösterin. Çok büyük sıkıntılarda atadan dededen kalma şeyler yapmayıp, sizi kontrol eden hekimle görüşmeniz mantıklı olacaktır.

19 haftalık gebelikte diğer değişimler nelerdir?​


Avuçlarınızın içlerinde kızarıklıklar olabilir endişe etmeyeceksiniz. Ekstra östrojen hormonu salgılandığından dolayı avuç içlerindeki kızarmalar, derideki kararmaların görülmesi normaldir zamanla geçecektir. Dudaklarınızda ve yanaklarınızda görülme olur ise bunun adı da hamilelik maskesi dir. Bununla birlikte koltuk altlarınızda genital bölgelerde meme uçlarında kararmalar olabilir. Tamda bu aylarda göbeğinizden yani göbek deliğinin hem yukarısında hem de aşağıya rahme doğru inen bir çizgi göreceksiniz. Bunun da adı " Linea Nigra " dır. Son derece normal bir durumdur.

Bu zamanınız eğer yaz dönemine denk gelmiş ise güneşten kaçınmalı koruyucu kullanmalısınız. Mümkün mertebe lütfen güneşe çıkmayın geniş ve büyük şapkalar takın. Çok fazla güneşte dolaşmayınız.

Bu zaman zarfında uykularınıza son derece dikkat etmelisiniz. Yatmak en iyi dinlenme şekillerinden birisidir. Bu sıralarda hamilelik krampları ile başınız belada olabilir dinlenerek bunları da geçirebilirsiniz. Ekstra ağırlık durumundan dolayı bacaklarınızdaki damarlar genişleyebilir ve biraz çirkin bir görüntü alabilir. Meraklanmayın tamamı geçecek.

19 haftalık gebelikte nasıl sağlıklı beslenebilirim ne kadar yemek yemeliyim ?​


Tamda aş ermelerin zirve yaptığı aylardasınız bu sıralarda canınız her şeyi isteyebilir çekebilir. Özellikle tatlı yiyecekler dondurmalar vs sizin kabusunuz olmasın hanımlar fazlası her türlü bebeğinize zarar verecektir. Gereksiz şekilde alacağınız kilo da size ekstra yük bindireceğinden dolayı bunlardan uzak kalamıyor iseniz bile belirli sınırlamalar ile tüketmeniz gerekmektedir. En azından porsiyonları olabildiğince küçültünüz. Gereksiz kaloriden kaçınıyorsunuz. Bebebklerinizin beyin gelişimini destekleyecek yiyecekler ile birlikte B vitaminini artık öğünlerinize ekleyiniz. Hoş, doktorunuz da sizlere bu hususta bilgiler ve takviye gıdalar önerecektir. Somon balığı gibi balıkları tüketmeyi asla ama asla unutmayınız. Kılıç balığı, uskumru gibi balıkları da tüketmenizde büyük fayda bulunmaktadır.
 
Üst