33 haftalık gebelikte bebek kilosu ne olmalı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

33 haftalık gebelik kadınlar kulübü 33 haftalık bebek kilosu hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar forum sakinleri ben 33 haftalık hamileyim. Dün ultrasona girdim ama bebeğim sanki çok az kilo almış yaa neden böyle oldu ki? Ben hamileliğimden beri 12 kilo aldım ama bebeğim az geldi bana. 1700 gr olduğunu söyledi doktor bişey demedi ama araştırdım bana az geldi. 33 haftalık gebelik bebek kilosu ne olmalı acaba? Sizler neler yapıyorsunuz bebeğinizi kilo alması için sizce kafaya takmalı mıyım daha doğuma var alır mı kilo bebişim.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bebeğiniz bence gayet normal kiloda. Hatta şunu da söylemeliyim ki daha doğuma 1 aydan fazla olduğunu düşünürsek bu süre içinde bebek büyümeye gelişmeye devam edecek. 33 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 43-44 cm arası olup kilosu ise aslında 1900-2000 gr olmalı. Sizinki 1700 gr ama çok kötü değil. Son ayda bebeklerin daha fazla kilo aldığı söylenir. Artık doğuma adım adım yaklaşırken siz de bebekte kilo alabilirsiniz. Hem boyu uzayacak hem kilosu artacaktır hiç endişe duymayın. Şimdiye kadar nasıl beslendiyseniz aynı şekilde sağlıklı ve düzenli beslenmeye devam edin. Yararlı şeyler yiyin ki bebeğiniz de sağlıklı beslensin. Bu haftalarda bebeğin hareketleri de çok önemli. Bebeğiniz artık büyüdü ancak hareket ediyor olacaktır. Eskiden daha küçüktü bulunduğu yere sığıyor fazlasıyla boşluk kaldığı için hareketleri ani olabiliyordu ama artık büyüyüp içinde bulunduğu keseyi doldurduğu için bebek hareket edecek fakat bu daha yavaş ve ağır olacaktır. 33 haftalık bebeğin hareketlerinde bebek çoğunlukla dinlenebilir. Hareketleri kontrol etmenizde fayda var. Mutlak suretle yemek yedikten sonra şekerli bir şeyler yediğinizde bebekte hareketlenmeleri hissedeceksiniz. Bu şekilde test edebilirsiniz. Ayrıca yattığınız zaman o harekete başlayacaktır. Ama 1 saatten fazla bebek hareket etmez ise burada doktorunuza danışın mutlaka. Bebek henüz dönmedi ise doğum pozisyonuna ulaşmak için daha 38. haftaya kadar zamanı var endişe etmeyin.

Doğum yaklaştıkça anne adaylarını da bir korku sarabilir. Aslında doğumun ne kadar kolay olabileceğini sizlere göstermek istiyorum. Tabii ki canlı canlı değil:) ''doğum korkusuyla baş etme yolları nelerdir'' anne olacaklar doğumu sabırsızlıkla bekleyenler yazımızı inceleyebilirsiniz.

 
Üst