39 hafta hamileyim doğum ne zaman başlayacak?

S

sorumvar

Member

39 hafta gebelik kadınlar kulubü 39 hafta gebelik doğum belirtileri hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar 39+3 haftalık hamileyim ama ağrılarım çok var kasılma yok sancı da yok sadece kemiklerim ağrıyor sanki ve çok ağırlaştım uyumakta zorluk çekiyorum. Bu bebiş ne zaman gelecek yaa. Benim durumumda olan var mı acaba? Haftaya kadar gelmez ise doktorum da sezeryan ile alırız dedi. Aslında dönmüş doğum pozisyonunda şuan ama nedense gelmek istemiyor yerinde rahat galiba her ne kadar annesi rahatsız olsa da:) 39 haftalık gebelik doğum belirtileri nelerdir?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Maaşallah bebiş yeri rahat demek annesi. Sağlıklı olduğunu bildikten sonra aslında doktorunuz da demiş doğum başlamaz ise alırız diye sıkıntı etmeyin. Sezaryen da öyle korkutucu bir doğum değil. Bebeğinizi sağlıklı gördükten sonra tüm her acı bitiyor sanki. Bazı bebişler 38 haftada sancı ile gelirken bazı bebişler de 39 hatta 41 haftaya kadar bekleyebiliyor. Ama daha fazlası beklenmiyor. Ama bu durum biraz da hem sancılara ağrılara nts cihazındaki durumlara açılmaya bağlı olarak değişebiliyor. Açılma varsa bebeğin suyu azalıyorsa doktorunuz beklemeyecektir fazla bebek gelmese bile. Anormal bir durum yoksa bebekte ya da annede doktor zamanını bilir ve bekler. Eğer anormal durum varsa artık almaya karar verebilir bebeği. 39 hafta gebelik doğum belirtilerine göz atalım isterseniz.

''39 hafta gebelik doğum belirtileri''​

  • Kasıkta ve karın altlarında ağrı ve sancı
  • Sancıların ve ağrıların giderek artması
  • Sırt ağrıları
  • Bebeğin kafasının doğum kanalına inmesiyle sık tuvalete çıkma isteği
  • Suyun gelmesiyle doğum da başlamış olur (Bacakları ıslatacak kadar sızması şeklinde)
Artık sık sık ve artan ağrı sancı kramplar olursa mutlaka doktorunuzu arayın. Normal doğum mu sezaryen doğum mu seçeneği bazen anneye sunulur ama bazen de durumlara göre doktorunuz karar verir bu duruma. Peki ''Sizce sezaryen doğum mu normal doğum mu'' yazımızda yorumları inceleyebilirsiniz.

 
Üst