6 aylık bebeğim var ek gıdada kahvaltı önerileri bekliyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

6 aylık bebek kahvaltı tarifleri kadınlar kulubü 6 aylık bebek kahvaltısı hamilemiyim forum'da.​


Bebeğim hem emiyor hem de ek gıdaya geçiş yaptık artık yavaş yavaş. Öncelikle yoğurt meyve sebzelerden patates havuç kabak et suyunda pişirip veriyorum. Ama kahvaltı için seçeneklere ihtiyacım var. Sizler tecrübeli anneler fikirlerinize ihtiyacım var. Kahvaltıda neler verilebilir 6 aylık bebeğe. Ben yumurtanın sarısının verilebileceğini biliyorum haşlıyorum ve peynir ile karıştırıp veriyorum sizce doğru mu ek olarak neler verebilirim? 6 aylık bebek kahvaltı tarifleri bekliyorum sizlerden.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bebeğin 6 aylık olması artık ek gıdaya geçişi demektir. Yavaş yavaş anne sütü ile birlikte bebeğinize ufak ufak tattırmalar yapabilirsiniz. Öncelikle yoğurt, bazı meyveler bunlar armut elma muz olabilir, sebze olarak patates havuç kabakla başlanabilir. İlk sefer 1 tatlı kaşığı sebze püresini ya da meyve püresini tek sebze ve tek meyve halinde bebeğe çay kaşığı ile verebilirsiniz. Kahvaltı olarak artık yumurtanın sarısını haşlanmış şekilde az az verebilirsiniz hatta ilk olarak 1/4 ünü sonra yarısını daha ileriki zamanlarda tamamını isterseniz labne peynirle ezip verebilirsiniz. Bebeğinize 6 aylık bebeğe yani avakado ceviz ve bebe bisküvisi ezip verebilirsiniz hem doyurucu hem besleyici olacaktır. Size bir örnek kahvaltı menüsü sunmak istiyorum.
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı lor peynir ya da labne peynir
1 çay kaşığı kadar tereyağ
1 cevizin içini ezip anne sütü ile yumuşatarak verilebilir.

Bunları tamamen doyması için değil tadımlık vermelisiniz çünkü bebeğiniz daha çok küçük şunu düşünün bebeğinizin midesi kendi yumruğu kadar bunun da hepsini dolduramazsınız. Böyle bir kahvaltı ardından 2-3 saat sonra bebeğinize anne sütü verebilirsiniz. Anne sütü ile beslenemeyen bebekler devam sütüne devam edebilir.

Bebekler neden kusar? Kusmasının sebepleri nedir? ''Bebeğim neden sürekli kusuyor sebebi nedir?'' yazımızda bebeklerdeki kusma nedeni tam olarak nedir anlayabilirsiniz.

 
Üst