Adetten hemen sonra hamile kalanlar var mı aramızda ?

  • Konbuyu başlatan Sadmin
  • Başlangıç tarihi
S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici
Adetten hemen sonra hamile kalanlar kadınlar kulübü hamilemiyim forum - Adet sonrası hamilelik olabilir mi hamile kalan kadınlar var mı ?

Adetin hemen ertesi hamile kalmak mümkün mü ?


Bilimsel olarak bunun mümkün olduğu ortada arkadaşlarım. Yani adetim bitti hatta temizlendim ya da temizlenmedim ama bir birliktelik yaşadım hamile kalır mıyım diye soran kadınlarımız var. Bilmelisiniz ki ;: adet bitiminden hemen sonra bile hamile kalma ihtimaliniz var. Normal olarak pek mümkün gibi görünmeyen hatta kadınlarımız arasında en az sıkıntılı dönem olarak bilinen bu duruma açıklık getirmek gerekiyor. Öncelikle kişiden kişiye bu durumun değişiklik göstereceğini, bir kişinin böyle bir halde hamile kalabilirken, diğer kişinin kalamayacağını anlamanız gerekiyor. Bilim hamile kalma ihtimalinizin çok düşük olduğunu ortaya koyuyor.

Regl İken Hamile Kalınır mı ?


Öncelikle, regl ne demek bunu bilmeyenleriniz olabilir buna bi açıklık getirmek istiyorum hanımlar. Çok basit anlatım ile her ay kadınlardaki rahim astarlarındaki kalınlaşma ile başlayan ve döllenmemiş yumurtaların vücut tarafından dışarı atılması durumudur. Buna bizler regl yani adet diyoruz. Bilimsel olarak olgunlaşmış ama döllenememiş yumurtaların vücuttan atılması ile birlikte, vücut yeni yumurta oluşumuna girecektir ve bu ortalama iki hafta alır. Dışarı atılma durumundan sonra vücutta döllenebilecek yumurta olmadığından dolayı hamile kalma ihtimaliniz yok denecek kadar azdır.

Adet Döneminde hamile kalmak Nadiren de Olsa Mümkündür


Memorial sağlık grubundan sayın Op Dr Zeki Salar'ın yaptığı açıklamalara bakalım. Anlattığı üzere, yumurta rezervleri azaldığında kadınlarımız az şekilde adet oluyorlar bunu adet olduğunu düşündüklerinden dolayı hemen ertesinde hamile kalabiliyorlar. Normal regl gibi değil de, günde bir en fazla iki ped kadar adet olan bir kadının yumurta rezervleri azalmıştır bu bakımdan regl olduğunu düşünür ama aslında bu yerleşme kanamasıdır diyor. Tam da sizlerin yumurtalarının çatlama döneminde adet kanaması gibi gördüğünüz şey aslında yumurta çatlamasıdır diyor. Yine yumurta rezervlerinin azalması ve bitmesi gibi bir durum söz konusu ise, adet döneminin son zamanlarında da hamile kalma ihtimaliniz var diyor.

Hamilelik Şansının Yüksek Olduğu Günler Hangileridir ?


Normal olarak bir kadının regl bitiminden sonraki en doğru zaman adetin orta dönemidir. Adet başladığından sonra 14 gün içinde sizlerin hamile kalabilmesi, diğer günlere nazaran daha yüksektir.

Adet dönemlerinde döllenmeye hazır bir yumurta bulunmadığından dolayı görüldüğü üzere hamile kalma ihtimali pek mümkün görünmüyor. Yukarıda saydığımız sebeplerden dolayı sizler hamile kalabilirsiniz. Yumurta rezervlerinizin azalıp azalmadığını bilemeyiz. Özellikle düzenli adet gören bir kadının bu dönemlerde hamile kalma ihtimali mümkün değildir.

Adeti düzensiz olan bir kişinin hamile kalma ihtimali yüksektir


Adetin bitiminde birliktelik yaşayan ve özellikle bi kaç ayda bir adet olan, adetleri düzensiz olan kadınlarımızın bu dönemlerde hamile kalma ihtimalleri yüksektir. Sizler bu düzensiz adet durumlarınızdan dolayı gerçekten hamile kalmaya elverişli günlerinizi biliyor olabilirsiniz, yumurta rezervlerinizdeki azalmaları da üst üste koyduğumuzda bu dönemlerde hamile kalabilirsiniz.

Adet döneminde hamile kalan kadınlar var. Gerek sitemize gelen yorumlardan gerek ise yaptığımız araştırmalardan bunun mümkün olduğu ortaya çıkıyor. Mutlak suret ile istenilmeyen bir gebeliğin önüne geçmek adına ertesi gün hapı kullanmanız mantıklı olacaktır.

 
Üst