Balgamımda kan gördüm neden korkuyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Balgamda kan kadınlar kulübü balgamda kan gelmesi hamilemiyim forum'da.​


Arkadaşlar merhabalar. Sigara için ve 40’lı yaşlarda olan birisiyim. Yalnız bu hafta iki oldu. Sabah balgam atarken ikisinde de kan gördüm. Buda beni oldukça tedirgin etti. Epey korktum ve endişelendim. Dikkate almalı mıyım? Almalı isem ne yapmalıyım? Doktora gitmeli miyim? Tehlikeli bir şey mi? Önemli bir konu olduğundan yardımlarınız bekliyorum. Balgamda kan neden olur arkadaşlar hemen aydınlatın lütfen beni.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Tabi rahatsızlık ne olursa olsun sakin olmanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Öncelikle balgamınızda sabah kan gördüğünüzü yazmışsınız. Sigara da kullanıyormuşsunuz. Bu durumda sizde öksürüğün olduğunu da tahmin etmek zor olmayacaktır. Sabah kalktığınızda boğazınızı temizlemek için balgam atıyorsunuz buda kılcal damarlarınızı zorlayıp kan getirebilir. Yani bu küçük damarlar çatlayıp sonucunda da ufak kan lekeleri oluşturabilir. Yalnız, aşırı terleme, nefes darlığı, ateş gibi belirtiler de var ise, solunum yolu ciddi manada zorluyorsa, Kan lekesi ufak değil de çok daha büyük ise hiç vakit kaybetmeyin derim. Yani daha doğrusu zaten her halükarda doktora gitmekten çekinmeyin. Akciğer ile ilgili rahatsızlık olabileceği gibi, mide ile ilgili de bir rahatsızlık olabilir. Yani balgamdan kan gelmesini direkt akciğere aksetmemek gerekiyor. Direkt göğüs hastalıkları uzmanına görünün. O gerekli görürse farklı branşlardaki doktorlara yönlendirir. Gerekli test ve tahlilleri de yapar.

''Balgamda kan gelmesi neden olur?''​

  • Bronşektazi denilen durum yani hastalıklı bronş genişlemesi
  • Akciğer kanseri
  • Kronik bronşit
  • Akciğer apsesi
  • Zatürre
  • Akciğer damarlarının pıhtı ile tıkanması
Balgamda kan görmek kadar idrarda kan görmek neyin belirtisi olabilir. Allah göstermesin çok kötü durumlar kan görülmesi hemen bizi endişeye sevk eden bir durum olabilir. ''İdrarımdan kan gibi bir şeyler geldi ne yapmalıyım'' hemen yazımızdan inceleyebilirsiniz.

 
Üst