Bebeğim kilo almıyor ne yapabilirim?

S

sorumvar

Member

Bebeğiniz kilo almıyor ise buyrun kadınlar kulubü bebeğin kilo alması için hamilemiyim forum'da.​

Hanımlar bebeğim kilo almıyor diye direkt olaya dalayım. Ne yapıyorsam kilo almıyor. Acaba bir sıkıntı mı var. Yaşı 3.5 oğlumun ve şuanki kilosu da 13 kilo 100 cm boyunda. Sizce nasıl durumu bana zayıf geliyor. Ben mi evham yapıyorum anlamıyorum ama. Sizin benim çocuğumla aynı yaş çocuğunuz varsa sizin çocuklarınız nasıl. Biraz kilo alsın istiyorum aslında neler yapabilirim. Bebeğiniz kilo almıyor ise neler yapılabilir?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bebeğinizin boy ve kilosuna baktığımızda ben çok kötü bir durum göremedim ama yine de yaşa ve boya göre 14-14.5 kg olmalı diyebiliriz. Boyu fena değil güzel aslında. Size tavsiyem özellikle hazır gıdalar bisküvi ile yapılan mamalardan ziyade daha vitamin mineralli besin değeri yüksek besinleri vermelisiniz bu yaştaki çocuklarınıza. Yemiyorsa bile abur cuburlara alıştırmamalısınız. Özellikle sabah kahvaltı alışkanlığı kazandırmalısınız çocuğunuza artık 3 ana öğün iki ana öğün şeklinde beslenme programı yapabilirsiniz. Kahvaltıda yumurta mutlaka olmalı peynir zeytin ekmek domates salatalık bal reçel pekmez şeklinde kahvaltı yaptırabilirsiniz. Kahvaltı yemesi için onun tabağına küçük sürprizler yapabilirsiniz domates peynir yumurtadan. İçecek olarak taze sıkılmış meyve suyu ya da süt güzel olur. Ara öğünde meyve yoğurt ya da meyveli yoğurt, ev yapımı kek verebilirsiniz. Öğle yemeğinde sebze yemeği, ızgara tavuk balık ya da et, ekmek ve yoğurt ile birlikte yedirebilirsiniz. Makarna ya da pirinç bulgur da bir tercihtir. Ara öğünde ceviz fındık badem yanında ev yapımı kurabiye verebilirsiniz. Akşam yemeğinde ise ekmek yine mutlaka olacak şekilde sebze yemeği önünden çorba besleyici olacaktır. Salata ve yoğurt da olabilir.

Çocuğunuz mutlaka su içmeyi de ihmal etmemeli. Çocuklar nasıl kilo alırlar? Hemen bir misafirimizin sorduğu soru üzerine olan başlığımızın linkini sizin için aşağıya bırakıyorum. ''Çocuğuma balık yağı alsam kilo alır mı'' yazımız sizi ilgilendiriyor ise inceleyebilirsiniz.

 
Üst