Bera testi nasıl yapılıyor rutin bir test mi?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bera testi yapan hastaneler kadınlar kulubü bera testi nasıl yapılır hamilemiyim forum'da.​

Kızlar bebeğimin doğmasına 2 hafta var bu işitme testi yapılıyor ya doğumda bera testi de aynı şey mi acaba. Bir kaç yerde gördüm de bizim bebeğimize de yapılan bir şey mi? Yoksa önemli bir durumda mı yapılıyor bera testi? Rutin bir test mi bilmek istiyorum yaptıranlar varsa yorum yapabilir mi acaba? Bir de anestezi ile yapılıyor filan dediyor doğru mu?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bera testi işitme sıkıntısı olan hastalarda, özellikle bebeklerde normal işitme testi ölçümü yapılamadığı zaman yapılan bir testtir. Kafaya ve kulak arkasına yerleştirilen elektrotlar ile bebek uyur halde ölçülür. Yani bu rutin değildir aslında işitme testi yapılan yeni doğan bebeklerde risk faktörü sonrası bera testi istenir. Ama öyle bir durumda da canı yanacak ya da zor bir işlem değildir. 5-10 dk da ölçüm yapılır. Yani belki sizin bebeğinize gerek olmayacaktır neden böyle bir şeyi merak ettiniz anlamadım ben rahat olun umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Yenidoğan bebek listesini hazırladınız mı? Aşağıdaki linkten hemen ''yenidoğan bebek ihtiyaç listesinde neler olabilir'' inceleyebilirsiniz. Doğuma da yakın eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.

 
Üst