Berfin isminin anlamını merak ediyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Berfin isminin anlamı kadınlar kulubü berfin ismi kürtçe mi hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar arkadaşlar ben kızım için isim arıyorum ama normalde doğulu değilim ama kürtçe isimlere bayılıyorum çoğunun çok derin anlamları oluyor. Ben de kızıma berfin ismini düşünüyorum ama berfin kürtçe bir isim mi ve anlamı nedir? Bilenler paylaşabilir mi? Ha bir de berfin kuranda geçen bir isim mi? Ezelden beri çok beğendiğim bir isim berfin ismi çok naif güzel hoş geliyor kulağa sizce de öyle değil mi?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Berfin ismini tercih etmekle çok iyi yapmışsınız harika bir anlamı var. Ya çocuklarımız bizim her şeyimiz bebeğimiz olmadan ismine kadar düşünüp ne kadar özenle seçiyoruz isimlerini bile değil mi? Berfin bir kız ismi olarak en güzel seçim. Berfin ismi aslında ne kadar da doğuda çok kullanılan bir isim olsa da aslında kökeni Farsçadır. Farsça olan Berfin isminin anlamı da bir harika koymak istediğiniz ismin anlamı kar beyazı kardan yapılmış bembeyaz ve kar beyazı gibi temiz anlamını taşıyor. Türkiye'de de ciddi manada çok kullanılan isimler arasında. Farsça bir isim olduğu için Kuran'da geçen bir isim de değil maalesef. Ama anlamının bu kadar güzel olması ismi bebeğinize koymaya yetiyor bence. Artık zaten anne babalar tek isimle yetinmeyerek iki isim koyuyorlar Berfin'e uygun isim olarak Kuran'da geçen yine anlamı güzel bir isim ekleyebilirsiniz. Ama size tavsiyemdir ki her Kuran'da geçen ismin anlamı güzel değildir. Örneğin Hannas ismi şeytanın ismi demek. Yine İrem Kuran'da geçmesine rağmen Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennet anlamındadır. Bu sebeple yine isim seçerken dikkatli olmanızda fayda var.

Kuran'da geçen erkek ve kız bebek isimlerini merak ediyorsanız hemen konu ile alakalı sayfaya yönlendireyim sizleri. Aşağıda linkini verdiğim sayfaya da bir göz atmanızı tavsiye ederim. ''Kurandan isimler kuranda geçen kız erkek bebek isimleri ve anlamları'' linkten inceleyebilirsiniz.

 
Üst