Buzlukta yoğurt mayamı saklayabilir miyim?

S

sorumvar

Member

Buzlukta yoğurt mayası saklanır mı kadınlar kulubü buzlukta yoğurt mayası saklama hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar 3 yıldır yani bebeğim doğduğundan beri evimde kendim mayalıyorum yoğurdumu. İlk sefer annemden almıştım mayalık yoğurdumu hiç başka maya kullanmadım 3 yıldır. Hep kendi mayaladığım yoğurtlardan maya yaptım. Şimdi de 2 haftalığına kayınvalideme gitmem gerekiyor rahatsız kendisi ilgilenmem lazım. Acaba bir poşete yoğurdumu koysam ben gelene kadar yoğurt bozulur mu? Buzlukta yoğurt mayası saklanır mı?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Ne güzel hem kendiniz hem ailenize doğal yoğurt yediriyorsunuz. Mayasını da değişmemişsiniz hiç. Süt kemiklerimiz için çok faydalı iken aslında yoğurdun faydalılığı daha fazla deniyor bu konuda. Yoğurdu daha çok seviyoruz nedense. Bebeğinizi de bu şekilde alıştırmanız çok iyi. Çünkü bebekler küçükken ne tattırsanız ileride de rahatlıkla yiyebiliyor. Yemediği tatmadığı tatlara ön yargılı olabiliyor. 2 haftalığına evden ayrılacaksanız eğer mayalık kadar yoğurdu buzlukta saklayabilirsiniz. Bir saklama kabına mayalık yoğurdunuzu alın ve üzerine de tarih yazarak bile yoğurdunuzu buzlukta saklayabilirsiniz. Normalde ne zaman mayaladınız yoğurdu bilemiyorum ama normal buzdolabında çok fazla dayanmıyor ekşiyebiliyor yoğurt. O yüzden derin dondurucu yoğurdu ekşimeden saklamanın en iyi yolu. Zaten normal yoğurdu buzdolabına kaldırdığınızda da en fazla 1 hafta içinde tüketilmesi gereken besin. Yoğurdunuzu da bence cam kavanozlarda mayalamaya özen gösterin en sağlıklısı cam kavanoz. Ayrıca buzlukta saklayacağınız saklama kabının kapağı sağlam olmalı. Bu şekilde dahi en fazla iki hafta kadar dayanabilir yine ekşimesini koruma altına alamazsınız. Gelir gelmez de yoğurdunuzu yeniden mayalayabilirsiniz.

Kızlar yoğurt hem besleyici tok tutan ve sağlıklı bir besin. Yoğurt kürü ile zayıflayanlar yoğurt ne kadar sürede zayıflatır? ''Yoğurt kürü ne kadar zayıflatır'' hemen aşağıdaki yazımızdan inceleyebilirsiniz.

 
Üst