Çocuğum 1. sınıfta okumasını nasıl hızlandırırım?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

1. sınıfta okuma nasıl hızlandırılır kadınlar kulubü 1. sınıf okuma hızı nasıl artırılır hamilemiyim forum'da.​

Kızlar bir şey danışmaya geldim de. Benim kızım 2. sınıfta geçen yıl da bir şey yapmadık malum korona hepimizi mahvetti. Çocuk anlamadan 2 ye geçti. Yani çocuk şuan 2 değil bana göre 1. sınıf düzeyinde. Okuldan malum bir şey anlayamadılar yavrular. Çocuğum bu yıl bir süre gitti yine tatil oldu okul. Ne okuma ne bir şey uzaktan ne kadar eğitim olabilir ki. Ben de evde uzaktan eğitim haricinde okutmaya çalışıyorum. Okumaya zar zor geçtik ama okuması çok çok yavaş ne yapmalıyım öneriler verebilir misiniz? 1. sınıfta okuma nasıl hızlandırılır diye açmak istedim konuyu da. Normalde 2. sınıfız.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Maalesef doğru söylüyorsunuz. Mart 2020 den beri eğitim sektörü öğrenciler maalesef mağdur özellikle de ilk okul 1. sınıf öğrencileri. 2019 dönemi başında ilk okula başlayan çocuklar maalesef ki mart ayından beri eğitimleri sekteye uğramış vaziyette. Okuma yazmaya geçen çocuklar biraz daha şanlıydı galiba. Okuma yazmaya geçti ise çocuğunuz aslında bu çok iyi bir şey. Tabii tam olarak 1. sınıfı tamamlayamamış çocukların da 2. sınıfa geçmeleri çok zorlayıcı bir süreç olmuş olabilir hem çocuklar hem aileleri için. Burada velilere çok iş düştüğü kesin. Siz evde öncekinden daha ekstra ilgilenmelisiniz çocuğunuzla. Okuma yazma alanında sık sık çalıştırma yaptırabilirsiniz. El kasları daha iyi gelişip harfleri ve yazmayı okumayı da unutmamış olur. Yine okuma alanında 1. sınıf okuma kitapları alarak çocuğunuza sesli bir şekilde okutarak hem okumasını geliştirebilir hızlandırabilir hem de okuduğunu anlamasını sağlayabilirsiniz. Çocuklarımız inşallah bu dönemi de yara almadan kurtarırlar aileler burada çocuklara çok yardımcı olmaları gerekiyor. Hızlı okumaya geçmesi de hemen olacak bir şey değil. Ona şimdiden kitap okuma alışkanlığı kazandırmalısınız. Onu çok sıkmadan okuma alışkanlığı kazandırıp bunu hızlandırabilirsiniz.

Çocuk büyütmek gerçekten çok zor. Eğitimleri, hastalıkları, iştahları her biri anne babalar için özellikle de anneler için zor süreçler. Bir de yemeğini yemeyen çocuklar var. Peki ''çocuğum yemek yemiyor kafayı yicemm'' diyen bir anneye neler önerilebilir aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 
Üst