Çocuğumu istediğimiz okula nasıl kayıt ettirebilirim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Çocuğumu başka okula nasıl kayıt ettirebilirim kadınlar kulubü çocuğumu okula nasıl kayıt ettirebilirim hamilemiyim forum'da.​


Merhabalar. Çocuğum 1. Sınıfta. Bizim mahallede iki okul buluyor. Abisi 4. Sınıfta o farklı bir okulda, kızıma ise farklı bir okul çıktı. Koronadan dolayı evdeler. Bizde pek aldırış etmedik. Yalnız okullar açıldığında farklı okullarda okuması hem bizi hem de çocukları yoracak. Bu açıdan çocuğumu diğer okula nasıl kayıt ettirebilirim. Aynı okulda olmalarını istiyorum. Bu okul hem evimize de yakın.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Normalde milli eğitim de okullar artık ikametgaha göre otomatik olarak belirleniyor. Adresinize en yakın okula veriliyor. Yalnız bazen aileler adreslerine yakın olan okulları yetersiz bulabiliyor. Bu açıdan da doğru olmayan yollara başvurabiliyorlar. Örneğin yerini değiştirmeden ikametgahını değiştirebiliyor. Ya da bir yakınının adresine taşınabiliyor. Tabi bunlar doğru olmayan şeyler. En doğrusu istediğiniz okulun muhitine yakın yere taşınmanız. Bu sayede hem siz çocuğunuzu kısa sürede okula götürebilir hem de kendileri güvenle evlerine dönebilirler. Şimdi gelelim sizin sorunuza. Çocuğumu başka okula nasıl kayıt ettirebilirim demiştiniz. Aslında pek karşılaşılmayan bir durum. Yalnız kardeş kontenjanından diğer çocuğunuzun okuluna rahatlıkla götürebileceğinize inanıyorum. Tabi kontenjanlar dolmamışsa. Okullar açıldıktan sonra bu durumu ilgili okul müdürlüğü ile konuşmanız tavsiye ederim.

Çocuğu 1. sınıfta olanlar mutlaka incelemeniz gereken bir konu diyebilirim. ''Çocuğum 1. sınıfta okumasını nasıl hızlandırırım'' anneler babalar çocuklarınızla bu korona zamanlarında en büyük özveri sizlere ait biliyorum bu konuda sizlere faydalı olabilecek şeyler paylaşmaya devam edeceğiz.

 
Üst