Doğal Yöntemler İle Bit Nasıl Temizlenir?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Doğal Yöntemler İle Bit Nasıl Temizlenir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum'da

Selam arkadaşlar okulların açılmasıyla bit kabusumuz geri döndü. Korona sebebiyle haftada 2 gün okula gitmeleri bile bitlenmelerine yetiyor. Bit kelimesini duyunca bile kaşınıyorum. Peki evde doğal yöntemler ile bit nasıl temizlenir? Temizledikten sonra saçlarda bit oluşumunu engellemek için ne kullanılabilir?
Bilen ve uygulayanlar yazar mısınız lütfen
 
Son düzenleme:
admin

admin

Administrator
Yönetici
Selam canım bit gerçekten de biz annelerin kabusu durumunda bitlerden korunmak için evde kullanabileceğimiz en doğal ürün beyaz sirkedir. Beyaz sirke ile öncelikle saç diplerimize masaj yaparak yediriyoruz kalan kısımlara da sürüp hava almayacak şekilde streç filmle sarıyoruz 10 dakika bekletiyoruz ve ince sık dişli tarakla tarayıp sonra şampuanla yıkayıp duruluyoruz.

Yumurtalardan kurtulmak için de saç kremini aynı şekilde saç diplerine masaj yaparak yediriyoruz sonra kalan kısımlarını saç kremi ile tamamen kaplayıp hava almaması için streç filmle sarıyoruz ve bir 30 dakika da böyle bekliyoruz ve ince sık dişli tarakla tarayıp saçları ölü bitlerden arındırdıktan sonra şampuanla yıkayıp bolca duruluyoruz ve hafif kurutuyoruz. Saçların tamamen bitten kurtulması için haftada 2-3 kez bu şekilde yapılması gerek hiçbir sakıncası olmaz saçlar bitten tamamen temizlendikten sonra tekrar bitlerin oluşumunu engellemek için lavanta yağını kulak arkalarına ve ellerimize birazcık sürerek saçların üzerinden gezdirin.
Lavanta yağının kokusunu bitler hiç sevmez o yüzden de saçlardan bitleri uzaklaştırmış olursun.
 
Üst