Duphaston İle Hamile Kalabilir miyim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Duphaston kullananlar kadınlar kulubü duphaston kullandım hamile kaldım hamilemiyim forum'da.​


Arkadaşlar kadın doğum doktoru bana duphaston verdi adet söktürücü olduğunu söyledi bana kullandım ama kullanımı bittikten sonra leke geldi hala adet olamadım. Lekelenme neden olmuş olabilir korunmasız ilişkide de bulunduk acaba hamilelik olabilir mi. Ben de adet düzensizliği vardı zaten yumurtlama zamanını bilemediğim için hamile kalamıyordum. Bu ilaçla hamile kalmış olabilir miyim? Duphaston kullanıp hamile kalanlar var mı?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Duphaston ilacı adet düzensizliği kısırlık tedavisinde kullanılır bu ilaç Hamileliğe etkisi var mıdır? Doğru yoldan direkt olmasa da dolaylı olarak etkisi olur. Kısırlığı yani adet düzensizliğini tedavi edip düzenli bir adet döngüsüne kavuşarak yumurtlama zamanınızı bilebilir bu sayede doğru günü tespit edip birleşme sağlayabilirsiniz. Bu tip ilaçlar hormon ilaçları olduğu için doktorunuz da ona göre vermiştir. Hamile kalmanın önemli şartı adet düzeni ve yumurtlama zamanının iyi bilinmesidir. Duphaston aynı zamanda hamile kalındığında düşüğü engelleyici görevi de var. Hamile kalmak için kadın doğumcular anne adaylarına folik asit de veriyor. Folik asitin de hamile kalmada çok büyük etkileri var. Hem hamile kalma hem sonrasında bebekte anomaliler oluşmaması için önemli.

Sağlıklı bir gebelik için folik asit önemli. Ama işte ilaçlar hormon takviyesi yaptığı için her ay ilaç kullanmak da hem kilo yapıyor hem gelecekte ne sorunlar getireceğini bilmiyoruz maalesef. Onun için ben herkese direkt tüp bebek öneriyorum durumunuz varsa yaptırın onca ilaç almak yerine tüp bebek en garantisi olduğunu düşünüyorum.

İlaç bitimi sonunda leke oluşması adetinizin geleceğine ya da hamile kaldıysanız üstüne görme yaşadığınızı gösterebilir. Doktorunuzla irtibatınızı kesmeyiniz mutlaka kontrollerinizi yaptırın.

Hamile kaldığınızı düşünüyorsanız yüzde yüz hamilelik belirtileri konusunda yazımızı incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst