Emziriyorum sütümü artırmak için neler yemeliyim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Emziren anne ne yemeli kadınlar kulübü emziren anne ne yemeli hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar hanımlar yeni doğum yaptım ama sütüm yetmiyor mu acaba? Kendim bakıyorum bebeğime dinlenemiyorum çok acaba süt olmuyor mu? Sütümü artırmak için neler yemeliyim? Tecrübeli anneler emziren anne ne yemeli ki sütü bebeğe yetsin? Neler yemeliyim ve neler yapmalıyım? En çok süt artıran şeyler varmı? Ya da çaylar filan varmış alıp toz halinde içsem faydası olur mu ki?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Emziren annelerin hep sorduğu sorudur aslında bu soru sütüm yetmiyor mu acaba? Sütünüz yeter yetmesine ama sağlıklı beslenmeli ve iyi uyumalı bol su içmelisiniz. Bebeğinizin ihtiyacı olan tüm herşey sütün içeriğinde yer alır. Enfeksiyon ve diğer hastalıklarından bebegi koruyan bir kalkan gibidir. Bu konunun kalori oranları var ama ben sizin anlayacağınız dilde konuşmak istiyorum ki günde mutlaka 2.5-3litre su içmelisiniz. Bunun içinde komposto, taze sıkılmış meyve suyu, ayran ,süt ile de karşılanabilir. Kahve, kola ya da gazlı içecekler sütun miktarını azaltabilir. Emziren annelerin sağlıklı beslenmesi önemlidir bu süreçte. Örneğin beyaz ekmek yerine kepekli yulaflı çavdarlı ekmek tüketin. Pirinç yerine bulgur tüketmek süt üretimi için daha faydalıdır. Ben emzirme sürecinde bulgur yoğurt ve dere otunu karıştırıp yerdim. Beyaz şeker yerine dut keçiboynuzu üzüm pekmezi tüketebilirsiniz. Süt üretimi unutmayın ki uyuyup dinlendiginizde çok fazla üretilir mutlaka dinlenmeli bebek uyuduğu zaman siz de uyumalisiniz. Emzirme sürecinde ilaç kullanımı için doktora danışmadan kullanmayınız. Dediklerimi uygulamaya çalışın sütünüz bollasacaktir. Ayrıca bebeği mutlaka 2 saatte bir emzirin ki göğüsler boşalıp yeniden üretime geçilsin.

Emzirme döneminde anneler bazı özel besinlere karşı ihtiyaç duyabilirler. Bunlardan biri de hurma. "Emzirme döneminde hurma tüketmek sütü artırır mı" yazımızı da incelemek isteyeceğiniz düşünüyorum.

 
Üst