Ense kalınlığı ölçümü nasıl yapılıyor bilgisi olan var mı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Ense kalınlığı ölçümü nasıl yapılır kadınlar kulubü ense kalınlığı ölçümü hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar 10. haftamdayım haftaya doktorum çağırdı bebeğimin ense kalınlığı ölçülecek dedi ama nasıl ölçüm yapılıyor. Ense kalınlığı ölçümü yaptıran anneler sormak istiyorum. Ense kalınlığı ölçümünde ne anlaşılıyor tam olarak? Ense kalınlığında çıkan sonuca göre ne anlaşılıyor çok heyecanlıyım aslında her testte yüreğim ağzıma geliyor benim. Herhangi bir genetik rahatsızlık ya da akraba bağlılığımız yok eşimle korkmam yersiz dimi?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öncelikle sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım bebeğinizi. Ense kalınlığı ölçümü 11-14 haftalar arasında ölçümü yapılır. Kendinizi strese sokmaya gerek yok aslında. Stres sıkıntı bunalım gibi durumlar bebeğe kolayca geçebilen duygular. Bebeğinize olumsuz duygular yaşayarak ona da yansıtmayın. İçinizi ferah tutun. Ense kalınlığı ölçümü demek bebeğinizde herhangi bir anomali yani down sendromu gibi durumlar varsa bu anlaşılmaktadır. Anneden bu haftalar arasında kan alınır yine ultrason ölçümü de yapılarak ayrıntılı şekilde bebeğin ense ölçümü yapılarak herhangi bir anomali var mı bakılır. Ölçümde bebeğin baş ve popo mesafesi minimum 45mm maksimum 84 mm olmalıdır. Ense kalınlığı ölçümü ikili ve üçlü tarama testleri ile birlikte yapılır. Tabii bu testlerin yanılma payı da var. Ben çok duydum testleri sorunlu çıkıp bebeğini aldırmayıp ya da karnından sıvı almayı kabul etmeyen annelerin de sağlıklı bebekleri doğabiliyor.

Arkadaşım bu yazı da ilgini çekecektir diye düşünüyorum. İkili test hakkında her şeyi bu yazıda bulabilirsin. ''İkili test ne zaman yapılır bilgi verebilirmisiniz'' yazımız hemen aşağıda linkte.

 
Üst