Evde maraş dondurması yapmanın püf noktaları var mı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Maraş dondurması nasıl yapılır kadınlar kulubü maraş dondurması nasıl yapılıyor hamilemiyim forum'da.​

Ben maraş dondurmasını çok seviyorum yani öyle ki ankarada yaşıyorum sırf orijinalini yemek ve oraları gezmek için Maraş'a giderim yazları bazen. Yazın gidiyoruz ama şuan da gidecek durum yok sipariş verebiliyor muyum bilmiyorum ama evde kendimiz yapabilir miyiz? Orijinali kadar kesinlikle olmaz bence ama eğer yapan varsa tadını verebilecek maraş dondurması nasıl yapılır evde tarif varsa verebilir misiniz?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Normal dondurma yapmak çok kolay ama maraşlılar maraş dondurmasının tam anlamıyla hakkını vererek yaptıkları kesin. Sütünü özenle seçip özenle uzun süre boyunca dondurmayı karıştırıp maraş dondurmasını inşa ediyorlar. Maraş dondurması tarifini verelim umarım yapabilirsiniz ama profesyonel olur mu bilemem tabii. Hemen yazımızın en altındaki yer alan linkten maraş dondurma tarifini bulabilirsiniz. Maraş dondurmasının asıl püf noktası bence keçi sütüdür. Bir de saf salep olmalı ama bu ama bu marketlerde olanlardan değil yanlış anlaşılmasın.

''Maraş dondurması nasıl yapılır''​

  • 1 litre süt ve 150gr toz şeker bir tencerede kaynamaya bırakılır( Sütün hem keçi hem manda olarak karışımı halinde daha güzel bir dondurma elde edilebilir)
  • Diğer tarafta 2 tatlı kaşığı saf salep 1 paket vanilin ve 100 gr şekeri bir kasede karıştırın.
  • Süt kaynadıktan sonra karıştırdığınız salep şeker ve vanilini yavaş yavaş dökün ve karıştırın aynı zamanda topaklanma olmasın.
  • Sürekli karıştırarak koyulaşmasını bekleyin 15-17 dk pişecek yani muhallebi kıvamına gelecek karışım.
  • Muhallebi kıvamına gelen dondurmayı bir borcama boşaltıp 4 saat kadar buzlukta bekletin.
  • Şimdi ise sıra tahta bir kaşıkla katlama işlemi yapılır. Sürekli dıştan içe katlanarak elastik kıvama gelmesi sağlanır.
  • 4 saat daha buzlukta kaldıktan sonra yine tahta kaşık ile dövmek gerekiyor katlama usulü ile
  • En son buzlukta 24 saat bekletilir ve dondurmanız yemeye hazırdır.
Aşağıdaki videoyu izlediğinizde daha detaylı ölçüleri ile anlatım göreceksiniz. Videodaki abi çok iyi anlatmış doğrusu. Hem doğal hem maraş dondurması formunda bir dondurma yemiş olursunuz. Aslında kışın bile yenilebilecek bir gıdadır dondurma yaza özel olduğunu düşünmüyorum. Bir gece aklınıza etimek tatlısı gelir mi? İşte tam üzerine geldiniz hemen aşağıdan ''Gece gece canı etimek tatlısı çekenler'' yazımızı inceleyebilirsiniz.


 
Üst