Gebelik için en iyi folik asit nedir?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

En iyi folik asit kadınlar kulubü en iyi folik asit hamilelik hamilemiyim forum'da.​


Kızlar ben hamilelik istiyorum da 2 aydır filandır bebek istiyoruz. Hamilelik için yani daha sağlıklı gebelik için folik asit almalıymışım doktorum bana folbiol verdi ama daha iyi folik asit var mı siz neler kullandınız? Gebelik için en iyi hangisi ise fiyatı önemli değil alıp kullanmak istiyorum. Kullananlar 3 ay sonra hamile kaldıklarını söylüyorlar nasıl etkili bir ilaç ki hemen hamile kalıyorlar yaa ben de bir bebeğimiz olsun istiyoruz. Folik asit ile inşallah hızlı bir şekilde hamile kalabilirim.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Folik asit gebe kalmak için gebeliğin sağlıklı gelişimi için bebeğin de ihtiyacı olan tüm yararlı şeyler folik asitte. Mutlaka gebeliğe hazırlanan anne adayları folik asite başlamalı. Benim de doktorum o sıralar bana folbiol vermişti ama daha farklı folik asitler de var. Doktorunuz ne vermişse onu kullanın bence sonuçta o da folik asit. Yetişkin bir kadının da 400 mg folik asit alması yeterli olacaktır. Hamile kalmadan başlanan folik asit gebe kaldığınızda sağlıklı bir gebelik geçirmenizi sağlayacaktır. Bebeğinizin gelişimi için özellikle beyin gelişimine katkı sağlar. Kadın doğum doktorları folik asit kullanımına gebe kalmadan 1-2 ay öne başlatır gebeliğin 3. ayına kadar devam etmenizi söylerler. Folik asit alan anne adaylarının bebeklerinin de erken doğumunu önlediği de görülmüştür. Siz farklı bir folik asit yerine doktorunuzun verdiğini kullanabilirsiniz sizin yeterli miktarda folik asit ihtiyacınızı karşılayacaktır. Hamilelikte en iyi folik asit için de sadece ilaca bağlı kalmamak gerekir beraberinde mutlaka folik asit zengini besinler tüketmek de yararlı olacaktır.

''Folik asit zengini yiyecekler nelerdir?''

Baklagiller, kuşkonmaz, yumurta, pancar, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, turunçgiller, tahıl gevrekleri, fındık, dana karaciğeri, avokado, muz, sebzelerde folik asit bolca bulunur.

Hamilelikte sebze meyve yukarıda saydıklarımız gibi sağlığa yararlı besinler tüketmek gerekir. ''Hamilelikte nasıl beslenilmeli'' sorusuna cevabımız aşağıdaki linkte buyrun.

 
Üst