Geniz akıntım var korona olabilir miyim çok korkuyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Geniz akıntım var koronamıyım kadınlar kulubü geniz akıntısı covid hamilemiyim forum'da.​

2 gündür geçmeyen bir geniz akıntım var. Malum koronadan da çekiniyoruz aslında ama hiç evden de çıkmıyorum. Eşim çalışıyor ama eşimde korona olsa belirti olurdu ve bize de bulaşırdı sanırım dimi eşimde bir şey yok. Ben de kağıya kurye filan gelirse uzaktan alıyorum paketi ellerimi yıkarım hemen nerden bulaşacak diyorum ama korkuyorum da geniz akıntım korona belirtisi olabilir mi arkadaşlar. Belirtiler hakkında beni aydınlatın lütfen.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Şimdilerde kış geldi malum korona belirtileri kişiden kişiye değişmekle birlikte havaların soğuması ile de nezle grip korona mu soruları aldı başını gidiyor. Peki geniz akıntısı korona belirtisi olabilir mi? Nezle, grip ya da soğuk algınlığından koronayı nasıl ayırt edebiliriz. Korona belirtileri hemen hemen bellidir doğru herkeste aynı belirtiler göstermiyor fakat genel itibariyle şu belirtiler yer almakta.

''Korona belirtileri nelerdir?''
Tat ve koku duyularının yok olması, yüksek ateş, burun akıntısı, kuru öksürük, nefes darlığı, kemik vücut ağrıları, halsizlik ve bitkinlik.

''Nezle belirtileri''
Burun akıntısı, halsizlik, hapşırık, burun tıkanıklığı, bazen boğaz ağrısı, ateş yoktur.

''Grip belirtileri''
Ateş, baş ağrısı, vücut ağrıları, kuru öksürük, bitkinlik.

Nezle, soğuk algınlığı ya da grip durumlarında korona ile karıştırılmaması için bu belirtilere kuru geçmeyen öksürük, nefes darlığı geçmek bilmeyen ateş varsa mutlaka sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekir. Koronadan korunmak için mutlaka insanlarla mesafenizi korumanız hijyene dikkat etmek temastan kaçınmak gerekiyor. Yani kış gelirken yine maalesef ki evde kal politikasını izlememiz gerekiyor. Korona belirtileri baş gösterdiği zaman belki de sadece grip oldum diye geçiştireceksiniz ama sakın yapmayın. Ateş geçmiyorsa nefes almakta güçlük yaşıyorsanız ilerlemeden mutlaka sağlık kuruluşuna gitmelisiniz. Zaman geçtikçe aleyhinize işliyor çünkü.

Daha önce paylaştığımız kuru öksürüğe ne iyi gelir konumuza da bakmak isteyebilirsiniz. Dilerseniz aşağıdaki linkten ''kuru öksürüğe ne iyi gelir'' yazımızı inceleyebilirsiniz.

 
Üst