Hamileyim baş ağrısına çare arıyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Hamilelikte baş ağrısı kadınlar kulubü hamilelikte baş ağrısı ne zaman başlar hamilemiyim forum'da.​

Kızlar 14 haftalık hamileyim ama felaket bir baş ağrısı var. Baş ağrımdam başımı kaldıramıyorum bu ne zaman geçer. Her hamile benim gibi yaşıyor mu bu baş ağrısını acaba? Ya hamileliğimin sonuna kadar devam ederse yandım valla. Sizce hamilelikte baş ağrısı neden olur dersiniz? İlaç da alamıyorum gelin görün halimi. Çok kötü hissediyorum kendimi baş ağrılarımın geçmesi için öneriniz var mı bu arada?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Baş ağrıları olması son derece doğal ama hamilelikte artan hormonlarınızın etkisi ile böylesi baş ağrıları ya da bazı belirtiler görebilirsiniz. Herkese göre değişir bu belirtiler de. Yani sizde baş ağrısı çok olmuş ama herkeste bu şekilde olmaz. Hamilelikte baş ağrıları gebelik belirtilerinden olup özellikle ilk üç ay bu belirtilerin yoğun olarak görülebilmesi doğaldır. Ama yine de geçmez ise mutlaka doktorunuza başvurun. Hormonlar birden tavan yapmasıyla dediğim gibi bazı şeyleri uçlarda yaşayabilirsiniz bu da hamileliğin bir ayrıcalığı diyelim. Kimisi mide bulantısını yoğun yaşar, kimisi duygu değişimleri yoğun yaşar kimisi hiçbir şey yiyemezken kimisinin de iştahı açılır. Eğer geçmeyen baş ağrılarınız olursa yani gebelik zehirlenmesinden şüphe edilebilir o yüzden doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin. Hamilelerde çoğu baş ağrısının altında yatan sebep de migren olmakta. Artan hormonlar ile bu ağrılar daha da üst seviyeye çıkabilir.

''Hamilelikte baş ağrısına çözüm''​

  • Bol bol su içmelisiniz
  • Temiz havaya çıkıp yürüyüş yapabilirsiniz.
  • Ilık duş iyi gelecektir sonrasında ışıksız bir odada uyku çekebilirsiniz.
  • Tuz tüketimini de mutlaka azaltın
  • Çok fazla telefon ve laptop tarzı teknolojik şeylere maruz kalmayın
  • Yemeklerde öğün atlamayın bu da aç kaldığınızda baş ağrınızı tetikler
Gebelikte sık yaşanan sorunlardan biri de mide ekşimesi benim de hamileliğimde yaşadığım en sık şikayetlerdendi. Hamilelikte mide ekşimesi ve yanmasına ne iyi gelir? ''Mide yanması ve ekşimesinden nasıl kurtulacağım'' yazımızdan ulaşabilirsiniz.

 
Üst