İdrar kaçırma ameliyatı nasıl olunuyor bilgi verebilirmi bilenler

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

İdrar kaçırma ameliyatı olanlar kadınlar kulübü idrar kaçırma ameliyatı nasıl olur hamilemiyim forum'da.​


Yaş ilerliyor. Ellerinizden öper 3 tane de evlat doğurdum. Yalnız nedense idrar kaçırır hale geldim. Bir öksürdüğümde bile idrar kaçırabiliyorum. Eşim ile de münasebetimizde bazen kaçırdığım olabiliyor. Artık utanıyorum. Misafirliğe gidemediğim gibi evde çocuklarıma da çaktırmayayım diye halden hale giriyorum. İdrar kaçırma ameliyatı olunuyormuş herhalde. Bu nedir? İdrar kaçırma ameliyatı nasıl yapılıyor? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar ve geçmiş olsun. Durumunuz evet kötü ama tedavi edilemez değil. Evet tedavi edilebilir. Bu rahatsızlığın adı da üriner/ inkontinans. Buda kendi arasında birkaç türe ayrılıyor. Asıl nedenleri arasında da doğum geliyor. Tabi bununla birlikte yaş ilerlemesi ve menopoz da gösteriliyor. İnkontinans 4 e ayrılıyor. Bunlar;

  • Urge inkontinans: Yani idrarınız geldiğinde tuvalete gidinceye kadar tutamama ve idrar kaçırma olayıdır. Özellikle çalışanları ciddi manada etkilemekte ve utanmalarına sebebiyet vermektedir.
  • Stres İnkontinans: ise öksürük ve ıkınmadan idrar kaçması durumudur. Ayrıca ağır yük taşıdığınızda ve güldüğünüzde de kaçabilir.
  • Mikst inkontinans: Burada ise yukarıda yazdığım urge ve stres inkontinans bir arada yer almaktadır. Her iki durumda bir arada gözükebilir.
  • Koital inkontinans: Burada ise cinsel ilişki durumda idrar kaçırma durumudur. Özellikle normal doğumdan sonra meydana gelebilmektedir.
Bunların teşhisinin tabi ki de uzman doktor tarafından yapılması gerekmektedir. Doktor gerekli görür ise ameliyat kaçınılmazıdır. İdrar torbanız sarkmış da olabilir. Kısacası sıkıntı ve problemlerinize göre tedavi şekli uygulanıyor. İdrar yolu enfeksiyonu özellikle kadınlarda daha çok görülen bir durum olmakla birlikte neredeyse tüm kadınlar mutlaka hayatlarında bir kez yaşayabilmekte. ''İdrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi'' incelemeniz gereken bir yazı olduğunu düşünüyorum.

 
Üst