Kendimi rahatça ifade edebilmek mümkün mü?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Kendini ifade edememek kitap kadınlar kulubü kendini ifade edememe korkusu hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar merhabalar ben bir şey danışmak için geldim ama. Hatta psikologa da verecek param yok devlete de gitmek istemedim. Ben 37 yaşındayım ev hanımıyım ve kendimi rahatça ifade edemiyorum bir türlü. Küçüklükten kalma baba baskısı olabilir hala üzerimde. Babamdan çok korkardık. O yüzden de belki şuan bir topluluğa girsek filan kendimi açıkça ifade edemem. Ev hanımıyım demiştim böyle kendini ifade edememek ile alakalı kitaplar var mıdır okuyup kendimi geliştireceğim. Kendini ifade edememek kitap önerileri arıyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Maalesef ki ileri yaşlarda yaşadığımız sorunların temelinde çocuklukta yaşanan sıkıntılar gelmekte. Onun için deniyor ya çocukluk yaşları çok önemli gelişimsel açıdan diye. Çocuğa nasıl bir hayat sunarsanız o da ileride o şekilde devam eder. Siz de anladığım kadarıyla baba korkusundan kendinizi biraz ezilmiş hissediyor ve ifade etmede sorun yaşıyorsunuz. Bu çocuklukta bastırılmış çocuklar özellikle ileride sosyal fobi kendinden utanma toplum içinde konuşamama ya da kendini rahatça ifade edememe gibi sorunlara yol açıyor. Psikoloğa gitseniz iyi olur bence ama kitaplarla da kendinizi geliştirip açabilirsiniz. Ya da önce kitaplarla deneyebilirsiniz bunu. Ben size ayrıca bir şey tavsiye edeceğim. Geçin ayna karşısına ve kendinizle konuşun ifade edin karşınızdaki kendinize anlatın içinizi dökün bu delirmek derecesinde değil tabii :) Aynada kendinizi gördüğünüzde daha rahat hissedeceksiniz. Şimdi gelelim kendini ifade edememek kitap önerisine. Emily Roberts'in Kendini İfade Et kitabından biraz size bahsedeyim. Dr kitapta 25.60tl kitabın fiyatı. Kitap sağlıklı ve verimli bir iletişim için sizin yol haritanız olacak. Kendinizden emin olmak aynı şekilde rahatça ifade edebilmek için rehber bir kitap. İlişkilerinizde daha sağlam net ve açık olup siz ilişkilerinizi yönetir konuma geleceksiniz. Kitap güzel bir kitap diyebilirim.

Ayrıca dert sizde değil sadece işte göreceksiniz okula gitmek istemediğini söyleyen bir kardeşimiz vardı. ''Okula gitmek istemiyorum çalışmak istiyorum artık'' linkten ulaşabilir siz de yorum yapabilirsiniz bu dertli kardeşimize. Birbirimize destek olmak için varız burada.

 
Üst