Kuran'da Geçen İçki İle İlgili Ayetleri Biliyor musunuz ?

S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici

Kuran'da geçen içki ile ilgili ayetler hangileridir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum'da


Selamlar değerli arkadaşlarım. Kendimizi bildik bileli içkinin İslami olarak yasak olup olmadığı hatta bazı surelerde yararlarının olduğu söyleniyor. Özellikle Kuran'ı Kerim'i yeni okuyanlar örneğin Nahl 67. Ayete geldiklerinde ve okuduklarında Tamam işte İçki ile ilgili bu ayet yasak olmadığını söylüyor bize diyor ve devam ediyor. "Kuranda geçen içki ile ilgili ayetler şunlardır" Nahl 67, Nisa 43, Bakara 219, Maide 90.

Ayet (Nahl-67) şöyle diyor:

“Hurma ve üzüm gibi meyvelerden sarhoş edici bir içecek ve güzel bir rızık elde edersiniz. İşte bunda, aklını işleten bir topluluk için kesin bir mucize vardır.”


Peki İslami olarak bizler bir sureye bakarak karar verebilir miyiz ? Tabiki hayır. Hani hep derler ya filmin sonuna bak sen diye. İşte diğer surelere de bakmak gerekiyor arkadaşlarım. Bu birinci verdiğimiz ayete bakıldığında içkinin yasak olmadığı hatta yararlarının olduğu güzel bir rızıl elde edebileceğiniz hatta ve hatta mucize olduğu söyleniyor peki öyle mi ?

Hz. Peygamber Muhammed S.A.V Efendimizin döneminde biliyorsunuz ki, sözlerin şiirlerin hükmü çok büyüktü. Yani tam da sözlerin şiirlerin olduğu bu dönemde Peygamber'imiz Kurandan sureler okumaya başladığında ona haşa haşa sümme haşa " şiirci " dediler. Tamda şiirlerin metiyelerin dizildiği bu dönemde o zaman şiir yazanların şarap içtiği bir gerçektir. Hatta şarap için bile şiirlerinde bir çok kelimeler düzmüşler, şarap üstüne şiirler yazmışlardır. Şimdi geçiyoruz diğer ayete bakalım ne diyor hamilemiyim.org kullanıcıları;

Nisa Suresi'nin 43. ayeti geldi:

“Ey iman edenler, sizler sarhoş ve zihinsel uyuşukluk halindeyken ne söylediğinizi bilinceye kadar, cünüp iken de, yolları mescitten geçenler hariç, gusledinceye kadar namaza, mescide yaklaşmayın.”


Bundan sonra gelen Nisa Suresinin 43. ayetinde de bakıldığında yasaklayıcı bir açıklama yok aslında. Sadece işte kafanızın sarhoşluğu geçinceye kadar mescide gelmeyin yıkanmadan gelmeyin diyor yine bir yasak söz konusu kesinlikle değil. Geçiyoruz bundan sonraki ayete.

Bakara Suresi'nin 219. ayeti aynı konudadır:

“Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: İkisinde de büyük bir günah, bir de insanlar için bazı yararlar vardır; fakat günahları, yararlarından daha büyüktür. Bir de ne bağışlayacaklarını soruyorlar. ‘İhtiyaçtan fazlasını' de. İşte, Allah, düşünmeniz için ayetlerini size böyle açıklıyor.”



E ne oldu şimdi tam anlamı ile bir yasak var mı ? Buradan ne anlıyoruz. Şarap ve kumarı soran kullarıma her ikisinin de günah olduğunu söyle, elbette içkinin biraz yararı var ama zararı daha fazladır diyor. Kesin olarak net bir YASAKLAMA ibaresi yok. Peki içkiyi yasaklayan ayet hangisi ?

İÇKİYİ KESİNLİKLE YASAKLAYAN AYET Maide Suresi 90. Ayet şöyle diyor


“Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.”

İslam dini hoşgörü dinidir arkadaşlarım. Bu son ayete bakıldığında artık içki kumar, fal vs vs kesinlikle yasaklanmış ve kurtuluşun anahtarının bunlardan uzak olması gerektiği söylenmiştir.

Tercih sizin arkadaşlarım, için ya da içmeyin sizlerin bileceği bir şey. Çok içiyor iseniz de lütfen azaltın. Gerçek hayatta da çok fazla içki tüketenlerin durumlarını görüyoruz.

Bu yazıyı kaleme alırken Soner Yalçın'ın BURADAKİ yazısından faydalandım bilginiz olsun.
 
Üst