Mide botoksu yaptıranlar bir bakar mısınız?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Mide botoksu kadınlar kulübü mide botoksu yaptıranlar hamilemiyim forum'da.​


Kilo, kilo ve yine kilo. Ne yiyorsam ve ne içiyorsam yarıyor. Bende de nasıl bir bünye var ise. Ne diyetler, ne kürler denedim. Ama bir türlü fazla kilolarımdan arınamadım. Bildiğiniz insanların acıklı acıklı baktığı veya küçükken dalgaya maruz kalan o insanlardanım. Yakın zamanda mide botoksu duydum ve acaba benim için çözüm olur mu diye sorgulamaya başladım. Bu konuda bilgisi olan var mı? Sizce yaptırmalı mıyım? Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Aşırı kilo artık dünyanın büyük bir sorunu haline geldi. Obezite bir rahatsızlık durumu. Genetiği değiştirilmiş yiyecekler, fast food yani hazır gıdalar, stresli yaşam ve yoğun iş temposu kiloyu da beraberinde getiriyor. Çoğu zaman da diyetler geçici çözüm haline geliyor. Verilen 5 kilonun yerine ekstra 10 kilo daha alınıyor. Bence öncelikle yaşam şartlarının ve yeme – içme kültürünün değişmesi gerekiyor. Ama mide botoksu yani botilinum toksin bu sıralar tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor. Burada mideye endoskopi yöntemi ile botoks uygulanıyor. Buradaki amaç ise iştah kaybı yaşatmak. Ama bunun bir ameliyat olmadığını söleyebilirim. Pekala bunu olmalı mısınız? Olmamalı mısınız? Elbette bu kararı uzaman hekimler verecektir. Vücudunuzun kitle endeksi, sağlığınız vs. bir çok faktör göz önünde bulundurularak belirleniyor. Haliyle mutlaka bir veya birkaç doktora danışma gerekiyor. Bu işlem sonrasında ise özel diyetler ve fiziksel aktiviteler uygulandığını söyleyeyim.

Kilo vermek için öncelikle metabolizmayı hızlandırmak çok önemlidir. ''metabolizmayı hızlandıran öneriler'' mutlaka inceleyin yazımızı.

 
Üst