Sırtım güneşten yandı ne yapabilirim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Güneş yanığına ne iyi gelir kadınlar kulübü güneş yanığına ne sürülür hamilemiyim forum'da.​


Bu yıl tayindan dolayı Antalya’ya yerleştik. Antalyada kış yok sanki mayıs ayı sıcaklığı gibi. Evimiz denize çok yakın. Ayrıca balkonumuz da güneşlenmek için oldukça ideal. Balkonda güneş kremimi sürüp, güneş altına uzandım. Yalnız uyumuşum. Uyandığımda sırt bölgem başta olmak üzere bir çok yerim güneşten yanmış. Anlayacağınız el değmiyor. Güneş yanığına ne iyi gelir? Ne yapmam gerekiyor? Güneş yanığından yatamıyorum çok kötüyüm yaa doktora gitmedim size sormak istedim.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Aslında güneşi alıyor olmanız çok büyük bir avantaj. Yalnız bunu doğru yöntemlerle gerçekleştirmeniz gerekiyor. Özellikle açık tenli kişilerin ve çocukların oldukça dikkat etmesi gerekiyor. Şimdi burada güneş yanığının derecesi çok önemli. Çünkü kimi zaman ciltte kabarcıklar yani balonlar bile oluşabiliyor. Burada en büyük belirti en ufak hareketinizde dahi acı hissi almanız. Bu havada da çok yanmış olamazsınız herhalde yaa:) Ayrıca;

''Güneş yanığı belirtileri''​


  • Ateş,
  • Mide bulantısı,
  • Kusma
  • Ve ağrı belirtileri arasında yer alıyor.

Güneş yanığına maruz kalmış vücudun öncelikle soğutulması lazım. Yanlış bunu yaparken bazen buzu direkt alıp yanık yere koyuyoruz. Bildiğim kadarıyla bu yanlış. Temiz bir bez veya havluyu soğuk suya koyup vücuda serebilirsiniz. Bu vücudunuzu ilk etapta rahatlatacaktır. Hani bunu en az 20 – 30 dk. Kadar uygulayın. Bazen yoğurtta sürülüyor ama bildiğim kadarıyla bu sadece o an acıyı hafifletiyor. Cilt altındaki yanmadan dolayı oluşan iltihaplanmayı geçirmiyor. Bol su tüketmeniz de vücudunuzun ısısını dengeleyecektir. Ayrıca aleoveranın yanıklarda oldukça etkili olduğunu hem okumuş hem de komşularımdan görmüştüm. Yine de çok yoğun bir yanık var ise mutlaka hastaneye gitmenizi tavsiye ederim. Yanık derecenize ve alerji durumunuza bakıp size uygun merhem-krem tedavisine başlayacaklardır. Ayrıca yetişkinler için silverdin kullanabilirsiniz çocuklarda kullanmadım hiç bilmiyorum doktora danışmakta fayda var. Silverdin yanıklarda çok etkisi var.

Bir misafirimizden gelen sorulardan biri ''Mayısta Antalyada denize giriliyor mu sıcak mı çok'' yazımızı inceleyerek merak edilen bu soruya siz de yorumda bulunabilirsiniz antalyada yaşayan biri olarak.

 
Üst