Smear testi yaptırdım adetim gecikti

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Smear testi sonrası adet gecikmesi yaparmi kadınlar kulübü smear testi adet gecikmesi yaparmi hamilemiyim forum'da.​

Hanımlar aslında rutin kontrol için gitmiştim doktorum 30 yaşımı geçtiğim için smear testi de alalım dedi. Sonrasında bir sıkıntı olmadı ama doğum kontrol hapı da kullaniyorum acaba etkisi olur mu bilemedim yani smear testi mi yoksa doğum kontrol hapı kullandım o mu etki etti adetimin gecikmesine anlamadım. Sizce smear testi adet gecikmesi yapar mı?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Smear testi rutin bir test olmakla birlikte özellikle kadınların korkulu rüyası rahim ağzı kanserini tanımada önemli rol oynuyor. Normalde de özellikle cinsel ilişki yaşayan her kadının bu testi arada bir yaptırmasında fayda var diye düşünüyorum. Smear testi test sonunda ufak hatta leke şeklinde bir kanamaya sebep olabilir ama adet gecikmesi yaptığını duymadım. Ama siz doğum kontrol hapı kullandiysaniz eğer o adet gecikmesi yapabilir. Yani smear testi adet gecikmesi yapmaz bildiğim kadarıyla.

Smear testi yaptıranlar ya da bunun hakkında merak ettikleriniz varsa aşağıda sizin için link bırakıyorum. "Smear testi yaptıranlar tüm merak edilenleri yazdık" hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz.

 
Üst