Suyumun geldiğini doğumun başladığını nasıl anlarım?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Suyun gelmesi nasıl oluyor kadınlar kulubü suyun gelmesi nasıl anlaşılır hamilemiyim forum'da.​

Kızlar ben 37 hafta hamileyim de akıntım fazlalaştı bu suyun gelmesi doğumun başlaması nasıl bir şey. Tecrübeli anneler normal doğum yapanlar bana yardımcı olabilir mi? Normal doğum bekliyorum ben doktorumuz aksi durum olmaz ise sezeryan olmaz dedi. Ben de bekliyorum şuan sancı olmadı hiç ama kasılmalar oluyor nadiren. Kasık ağrım yok ama akıntım fazla oluyor bu aralar neden olabilir? Suyun gelmesş nasıl anlaşılır?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu. Doğum anı her kadını korkutan bir durumdur aslında ama inan korkulacak durum yok kucağına o küçük canlıyı aldığında hiç bir şey kalmayacak inan bana. Bir de kulaktan dolma bilgilere maruz kalma. Hatta doğum zamanının bir hafta sonrasını söyle ki herkes arayıp seni strese sokmasın doğum ne zaman diye. Canım ben normal doğum yapmadım ama bilgim var. Normal doğumda sancıların artarak gelmesi ve normal doğum için kasılmaların sıklaşarak artması. Doktorunuzun baktığında açılmanın olması ve dolu dolu su gelmesi ile doğum başlar. Yani aslında bazen gece bazen tuvalette hiç beklemediğiniz anda da gelebilir suyunuz. Dolu dolu dediğim öyle akıntı gibi değil iki avuç dolusu kadar gelmesi lazım doğumun başlaması için. Doktorunuz muhtemel doğum zamanını size söylemiştir ama genelde kadınlarda 37-41. haftalarda doğum olabilir. Zaten şuan vajinal akıntı yaşıyorsun büyük ihtimalle. Çünkü gerçekten suyun gelse sancıdan duramazsın. Vajinal akıntı sadece iç çamaşırını ıslatır. Ama bebeğin doğum sıvısının gelmesi dolu dolu bacaklarından akarak gelir.

''Normal doğum nasıl başlar?''​

  • Doğum sancıları 8-10 dakikada bir gelmeye başlar
  • Rahim ağzı açılmaya başlar 4cm kadar doğum tam anlamıyla olması için 10 cm olmalı açılma
  • Kasılmalar gittikçe artar
  • Bebeğin kafasının tamamen doğum kanalına inmesi
  • Nişan gelmesi ile ufak bir kanama gelebilir bu da doğumun başlayacağını gösterir
  • Suyun bardaktan boşalırcasına gelmesi

Peki çok sorulan sorulardan birini de sizinle paylaşayım. ''Doğumu başlatabilir miyiz kendimiz'' bu mümkün mü? Linkten yazımıza girdiğinizde tüm cevaplarla karşılaşacaksınız.

 
Üst