Tuvalet eğitimine başlamak için doğru zaman mı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Tuvalet eğitimi kadınlar kulubü tuvalet eğitimi tuvalet eğitimi süreci hamilemiyim forum'da.​

Sevgili hanımlar sizlere bir şey danışacağım ikizlerim var tuvalet eğitimi konusundan çok korkardım ama başıma geliyor yavaş yavaş. İkizlerde tuvalet eğitimi nasıl vermeliyim? Aynı anda mı vereyim yoksa ayrı ayrı mı ne dersiniz. Ha şuan 2 yaşındalar sizce erken mi tuvalet eğitimi için neler yapmalıyım? Nasıl bir süreç izlemeliyim? Ne kadar heyecanlıyım bir bilseniz. Şimdi ne yapacağım bilemiyorum tek başımayım nasıl baş edeceğim onu da bilmiyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Tuvalet eğitimi konusu hem bebekler hem anneler için çok önemli bir süreç olduğunu düşünüyorum. Öncelikle anne ve bebek bu duruma hazır olmalıdır. Bebeğin hazır olduğunu çişini kakasını söylemesinden tuvalete gitmek istemesinden anlayabilirsiniz. Ama sizinkiler daha 2 yaşında bence daha erken olduğunu düşünüyorum. Çok erken başlayınca siz strese giriyorsunuz bundan maalesef bebek de etkilendiği için bebek de adapte olamıyor başarısız sonuçlanabiliyor. Kız ise ikizleriniz 29 aylıkken başlasanız daha iyi olacaktır. Yani böylece yaza gelmiş olur zamanınız da daha rahat geçer süreciniz. Kışın başlamamanızı tavsiye ederim. Erkek ise bebekleriniz 31 aya kadar bekleyebilirsiniz. Şu da çok önemli ikiz olsalar dahi aynı anda başlamanıza gerek yok çünkü farklı bireyler olduğu için gelişimleri de farklılık gösterebilir hem sizin için de zor olabilir. İlk hangisi daha hazır ise ondan başlayabilirsiniz. Yalnız bu sürece başladıktan sonra tekrardan bebeğinize bez takmamanızı öneririm. Bez bağlanan çocuk beze güvenerek bir bocalama yaşayabilir bezi çıkardığınızda da altında bez var sanarak çişini kaçırabilir. Bir de annelerin bu süreçte sabırlı olmaları gerekiyor. İkizlerle uğraşmak zor ama sabır ve sükunet içinde halledeceğinize inanıyorum.

''Tuvalet eğitimine hazır mı?''​

  • Sabahları bezi kuru kalkıyorsa
  • En az iki saat bezi kuru kalabiliyorsa gün içinde
  • Kaka saatleri belli ve kontrol etmeye başladı ise
  • Artık bezlenmek istemiyor ve rahatsızlık duyuyorsa
  • Tuvalet ilgilerini çekmeye başladı ise
  • Pantolonlarını kendileri çıkarabiliyorlarsa
Tuvalet eğitimine başlamanız için işaretlerdir bunlar. Tuvalet eğitimi başlamadan lazımlık mı yoksa tuvalet aparatı mı kullanmak istediğinizi siz seçmelisiniz hatta tuvalet etrafına bebeğinizin hoşuna giden stickerlar yapıştırabilirsiniz. Böylece tuvalete gitmek onun için daha cazip olacaktır.

Çocuklarda tuvalet eğitimi nasıl verilir? Bu konuda bilgilenmek istiyorsanız ''çocuklarda tuvalete eğitimi nasıl verilir?'' konusuna bir göz atmanızı isterim. Hele ki tuvalet eğitimi sürecine başlamadan mutlaka göz atmanız gereken bir yazı anneler.

 
Son düzenleme:
Üst