Vazelin yüzüme sürsem ne olur?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Yüze vazelin sürmek kadınlar kulubü vazelin yüze sürülür mü hamilemiyim forum'da.​

Cildim hem kuru hem de kışın çok sorunlu olabiliyor. Sizce vazelin kullansam cildime faydası olur mu? Cildimin kuruluğunu giderip nemlendirmesi açısından hem zararsız da olduğunu düşünüyorum. Cildinde kullananlar var mı vazelini nasıl etki ediyor uzun vadede. Yüze vazelin sürmek zararlı oluyor mu? Ya da sık sık kullansam yüzüme zarar verir mi merak ediyorum. Normalde hiç bir şey sürmem yüzüme doğal şeyler denemeyi severim. Gül suyu ile de silip temizler yatarım ama kışın çok sorunlu olduğu için neme ihtiyaç duyuyor anladığım kadarıyla.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Vazelinin çok geçmişe dayanan bir mazisi var. Cildin kuru ise mutlaka kullan çok iyi gelecektir. Ama fazla kullanıldığı zaman da zararı olabilir. Yüzünüze yatmadan önce uygulayacağınız vazelin sayesinde uyandığınızda yüzünüzün yumuşacık ve kurulduktan arınmış olacaktır. Hem ellere hem yüzünüze özellikle çatlayan ve sürekli kuruyan dudakların bakımında vazelinden yararlanabilirsiniz. Vazelini eritmeden direkt yüzünüze sürdüğünüzde gözenekleri tikayabilir ama eritip sürdüğünüzde daha iyi ve gözenekleri kapatmadan yarar sağlayacaktır.

Kış geldi dolayısı ile cildinizin nem ihtiyacı daha fazla olacaktır. Ayrıca kışın cilt bakımı için daha farklı şeyler denemek gerekebilir alttaki linkte size "kışın cilt bakımı nasıl yapılmalı" yazımızda güzel öneriler verdik.

 
Üst