Norlevo Ertesi Gün Hapı Yan Etkileri

Norlevo yan etkileri nelerdir ? Norlevo ertesi gün hapı kullanmak zorunda kalan yada kullanmak isteyen hanımlar. İşte bu hapın bilinmeyenleri kullanım şekli uyarıları ve yan etkileri…

YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER :

En sık görülen istenmeyen etkiler; bulantı, karın ağrısı, başağrısı, halsizlik, baş dönmesidir. Bu etkiler genellikle Norlevonun alınmasından 48 saat sonra kaybolur. Meme hassasiyeti, damla halinde veya düzensiz kanama bildirilmiş olup gelecek periyoda kadar sürebilir.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU : Gerekli doz tek seferde alınan iki tablettir. Tek seferde alınan iki tablet korunulmamış ilişkiden sonra mümkün olan en kısa zamanda (mümkünse 12 saat içinde) veya en geç 72 saat içerisinde alınmalıdır.

UYARILAR VE ÖNLEMLER : Ayda bir kereden fazla kullanılmamalıdır. Sadece acil kontrasepsiyon için kullanılmalıdır. Dış gebelik riski olan hastalara (önceden salpenjit veya ektopik gebelik geçirenler) önerilmez. Ektopik gebelik implantasyonunu ne ölçüde engellediğine dair bilgi yoktur. Bu nedenle kanamanın meydana gelmesi ektopik gebeliğin olmayışı olarak algılanmamalıdır. Ağır hepatik yetmezlikte önerilmez. Crohn hastalığı gibi ağır malabsorbsiyon sendromları etkinliğini azaltabilir. Hasta iki tabletin alınmasından sonra 3 saat içinde kusarsa hemen yeniden iki tablet alması önerilir. Norlevo alınımından sonra menstruel periyodlar genellikle normal miktarda ve beklenen zamandadır. Bazen birkaç gün önce veya sonra olabilir. İlk ilaçsız periyotta hasta adet görmezse gebelik olasılığı ekarte edilmelidir. Aynı siklus içinde tekrarlanması önerilmez çünkü bu hem hastaya yüksek dozda hormon yüklemekte hem de siklus düzeninde ağır bozukluk meydana getirebilmektedir. Bir siklus içinde bu metodu tekrarlayan hastalara diğer doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi verilmelidir. Bu yöntemin uygulanması cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklara karşı alınması gereken önlemlerin yerini tutamaz.

Norlevo Ertesi Gün Hapı Yan Etkileri” için 35 yorum

  • Mayıs 13, 2016 tarihinde, saat 12:20 pm
    Permalink

    Değeriniz gebelik lehine değil. 

    Yanıtla
  • Mayıs 13, 2016 tarihinde, saat 12:00 pm
    Permalink

    daha önce yazmıştım en son 31 martta adet oldum sadece sürtünme oldu boşalma olmadı bakireyim diye idrar testinde negatif çıktı kan testi beta HCg 0.100 çıktı prolaktin 33.71 sizce adet gormeme sebebim hamilelik mi ?

    Yanıtla
  • Kasım 10, 2015 tarihinde, saat 7:13 pm
    Permalink

    29 yaşında bir erkeğim genetikte problem çıkmadı azosperm hastalığı varmış
    Estradiol 55 referans aralığı 11 44
    Fsh 2.18 referans aralığı 0.95 11.95
    LH 5.16 referans aralığı 0.57 12.07
    Prolaktin 13.2 referans aralığı 3.46 19.40

    Yanıtla
  • Nisan 3, 2015 tarihinde, saat 11:28 am
    Permalink

    Refarans aralığı olmadan değerlendirme yapamayız

    Yanıtla
  • Mart 28, 2015 tarihinde, saat 10:55 pm
    Permalink

    Admin ben 22 yaşındayım az önce tahlil sonuçları yazdım yaşlı unuttum kan tahlilleri adetin 3.gunu yaptırdım ve doktorum normal dedi bitek prolaktin yükselmiş dostinex kullanıcam sizce nasıl sonuçların. .

    Yanıtla
  • Mart 28, 2015 tarihinde, saat 10:47 pm
    Permalink

    WBC 5.78
    Rbc. 4.76
    Hgb. 13.5
    Hct. 38.9
    Plt. 225
    Mch. 28.3
    Mchc. 34.5
    Rdw. 15.2
    Mcv. 81.8
    MPV. 10.1
    Pct 0.227
    PDW. 18.3
    Neu%.43.5
    Neu. 2.51
    Lym%.44.1
    Lym. 2.55
    MONO%.9.58
    MONO.0.554
    Eos%.2.57
    EOS. 0.149
    BASO%.0.263
    BAso. 0.015
    Serbest T3. 3.07
    TSH. 1.0676
    Serbest T4. 0.94
    Programın zamanı. 13
    Inr. 0.9
    Aptt. 29
    Fsh. 5.33
    Estradiol. 30
    Prolaktin.39.06
    LH. 4.69

    Admin benim adetin bi sıkıntı yok ama göğüsleri acıyı ve çocuk için doktora gittim dostane diye bi ilaç verdi 1 ay kullanıcam inşallah düşer çocuğum olur mu sonuçlar nasıl acil cevap yazarmisiniz

    Yanıtla
  • Nisan 4, 2014 tarihinde, saat 10:15 am
    Permalink

    Referans aralığı olmadan tahlil sonuçlarını değerlendiremem

    Yanıtla
  • Nisan 3, 2014 tarihinde, saat 7:39 pm
    Permalink

    Merhabalar 22 yasindayim.yillardr regl problemi yasiyorum.duzensiz adet oldugum icin dr a gttim tarlusal kullanip adet oldum ve adetimin ikinci gunu hormon tahlili yaptirdim . Sonuclarim ;
    Tsh :1.32
    free t3: 3.1
    estradiol: 55.38
    Prolaktin: 19.22
    Progesteron : 0.54
    Lh : 8.04
    Total testesteron : 0.3
    FSH: 6.86
    Free t4: 1.55
    degerlendrirseniz çok sevinirim.

    Yanıtla
  • Nisan 2, 2014 tarihinde, saat 10:56 am
    Permalink

    Merhaba artık tıp çok ilerledi tedavinizi olun aksatmayın.Streste yapmayın gebe kalmada sıkıntı yaratabilir ama tedaviyle aşılmıycak bir durum değil.

    Yanıtla
  • Nisan 1, 2014 tarihinde, saat 6:48 pm
    Permalink

    Merhaba 19 yaşındayım prolaktin değerim 31 adet olamıyorum hep ilaçlarla oluyorum ve aşırı stresliyim yaklasık 3 yıldır yaşıyorum bu sorunu ve kilo aldım cevap verirseniz cok sevinirim suan doktorum dostinex adinda ilac verdi onu kullaniyorum nisanliyim ilerde cocugum olurmu ?

    Yanıtla
  • Şubat 27, 2014 tarihinde, saat 1:01 pm
    Permalink

    Kafan karışmasın.Bizler programlanmış makinalar değiliz.Bir takım nedenlerden dolayı hormonlarda dengesizlik olabilir.Tedaviyle aşılıcak bir durum.Sevgiler

    Yanıtla
  • Şubat 27, 2014 tarihinde, saat 11:21 am
    Permalink

    değerlerin normal sadece süt hormonun biraz yüksek, yumurtalama takibi yapıcaz dedi. dostinex diye bi ilaç verdi. anlamadığım adet zamanlarımla ilgili hiç bir problem yasamadığım. her ay düzenli olarak adet görüyorum hiçbi ağrım sızım olmadan hem de. kafam çok karışık

    Yanıtla
  • Şubat 25, 2014 tarihinde, saat 8:22 pm
    Permalink

    Yumurtlamada az düşüş +prolaktin yüksek tedavi edilebilir bir durum.Sonucu doktorunuzla paylaşmadınızmı ovülasyon tedavisi gerekebilir.En kısa zamanda anne olmanızı diliyorum sevgiler

    Yanıtla
  • Şubat 24, 2014 tarihinde, saat 4:23 pm
    Permalink

    TSH 1,65 uIU/mL 0,270 – 4,200
    Östradiol (E2) 48,17 pg/mL
    24.4 – 195 Folikül
    66.1 – 411 Ovulasyon
    40.0 – 261 Luteal
    < 54.7 Menopoz
    FSH 7,49 mIU/mL
    3.5-12.5 Folikül
    4.7-21.5 Ovulasyon
    1.7-7.7 Luteal
    25.8-134.8 Menopoz
    LH 5,74 mU/mL
    Foliküler Faz : 1,0-18
    Midsiklüs : 24-105
    Luteal Faz : 0,4-20
    Postmenapoz: 15-62
    Prolaktin 39,12 ng/mL H 4,800 – 23,300

    merhabalar Beyza hanım. 29 yasıma yeni girdim, adetimin 3. gününde sabah saat 9.30 da testleri yaptırdım. sonuçlar ve referans aralıkları görüldüğü gibi. 6 aydır hamile kalmaya çalışıyorum fakat Rabbim nasip etmedi henüz. hamile kalmamla ilgili bi problem var mı, bu değerlerle olasalık ne kadardır?

    Yanıtla
  • Aralık 14, 2013 tarihinde, saat 9:21 pm
    Permalink

    ben 23 yaşındayım 3 aylık evliyim kadın doguma gittim degerlerim normal sadece prolaktin 30,51 çıktı hamile olabilirmiyim

    Yanıtla
  • Eylül 20, 2013 tarihinde, saat 12:52 pm
    Permalink

    Hayatım referans aralığın yok değerlendirme yapamam

    Yanıtla
  • Eylül 19, 2013 tarihinde, saat 12:09 pm
    Permalink

    Referans aralığı + yaşınız olmadan değerlendirme yapamam

    Yanıtla
  • Eylül 18, 2013 tarihinde, saat 8:11 am
    Permalink

    ADETİMİN 2 GÜNÜ HORMON TESTİ YAPTIRDIM

    TSH 1,639
    FSH 6,05
    ESTRADİOL 70,24
    PROLAKTİN 2,50

    ANLAMI NEDİR SÖYLERMİSİNİZ ACABA

    Yanıtla
  • Mayıs 13, 2013 tarihinde, saat 2:49 pm
    Permalink

    prolaktin hormonu çeşitli nedenlere bağlı olarak uygunsuz salgılandığında yüksek yada düşük çıkabilir.Kendiliğinden uygunsuz bir şekilde salınımına neden olan durumlar net olarak belirlenmiş değildir ve çoğu durumda araştırmalar sonuçsuz kalır.Geçmiş olsun

    Yanıtla
  • Mayıs 13, 2013 tarihinde, saat 2:28 pm
    Permalink

    kızım 6 yaşında prolaktıni 43.52 çıktı neden olabilir

    Yanıtla
  • Mayıs 1, 2013 tarihinde, saat 12:25 pm
    Permalink

    Referansa aralığı olmadan + tahlinin adetin kaçıncı günü yapıldığı bilgisi olmadan değerlendirme yapamayız

    Yanıtla
  • Mayıs 1, 2013 tarihinde, saat 11:29 am
    Permalink

    Iyi gunler hocam.ben 28 yasindayim 1.5 yillik evliyim.evliligimin 4. Ayinda kontrol yaptirdim.prolaktin seviyem 38 cikti.2 ay ilac kullandim dustu doktor ilac vermedi.2 ay once tekrar olcum yapildi.94 cikti.ilac kullanmaya basladim yine.2″aydir bebek dusunuyrz haftaya tekrar kontrole gidicm.rica etsem bir degerlendirme yaparmisiniz.tsk ederim

    Yanıtla
  • Nisan 25, 2013 tarihinde, saat 7:58 pm
    Permalink

    Kadınlarda hormon tahlillerinin değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve yaş gibi bilgilere gerek vardır.Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

    Yanıtla
  • Nisan 25, 2013 tarihinde, saat 2:25 pm
    Permalink

    23 yaşındayım 1 yıldır gebelik düşünüyorum 2 senelik evliyim tahlil sonuçlarım T3 3,19 TSH 2,36 PROLAKTİN 0,20 FSH 6,67 LH 4,26 E2 34,53 SİMİR TESTİ PATOLOJİ TESTİ KAN VE İDRAR TESTLERİMDE TEMİZ ÇIKTI BU SONUÇLARI DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ LÜTFEN ANNE OLMAYI ÇOK İSTİYORUM İYİ GÜNLER

    Yanıtla
  • Nisan 6, 2013 tarihinde, saat 8:41 pm
    Permalink

    Yaşınız referans aralığınız olmadan değerlendirme yapamam..Doktorunuza durumunuzu sorun

    Yanıtla
  • Nisan 6, 2013 tarihinde, saat 3:22 pm
    Permalink

    selm doktorum adetımın 3 günü tahlıl yptırmamı syledı ve prolatın hormonum 18 31cıktı bı srun olurmu yuksekmi yani

    Yanıtla
  • Mart 30, 2013 tarihinde, saat 8:17 pm
    Permalink

    Merhaba tahlil sonucunuzu değerlendirmem için referans aralığı gerekli..O yüzden değerlendirmenizi yapamıyorum..Sevgiler

    Yanıtla
  • Mart 30, 2013 tarihinde, saat 9:25 am
    Permalink

    hocam merhabalar.E2 56.30 FSH 10.20 PROGESTERON 7.07 PROLAKTİN 23.17 TSH 5.11 çıktı.yaşım 41 son adetim 9 mart. bir sorun varmı değerlerde yardımcı olursanız sevinirim

    Yanıtla
  • Mart 4, 2013 tarihinde, saat 8:13 pm
    Permalink

    Merhaba özlemcim.Canım hormonları dengeleyen bir bitki var.İsmi hayıt meyvası.Günde iki fincan tüketmeni öneriyorum.Yalnız hayıt meyvasını kaynamakta olan suya atıp bir arada kaynatmayın zehirlenirsiniz.1 çay fincanı suyu kaynatıp söndürün.İçine 1 tatlı kaşığı hayıt meyvasını atıp demlenmesini bekleyin ve tüketin.1 ay sonra prolaktin değerinize baktırın ve bana sonucu yazın:) Sevgiler

    Yanıtla
  • Mart 4, 2013 tarihinde, saat 11:56 am
    Permalink

    Hocam ben hamilelik düşünüyorum ama prolaktin hormonun yüksek adet düzensizliğim yok tiroit hormonlarım normal bu ay ki yumurtlama dönemimde ölçtürdüğüm prolaktin hormon değerim 90 ne yapmam lazım

    Yanıtla
  • Ocak 23, 2013 tarihinde, saat 1:39 pm
    Permalink

    fsh 4.16 lh 3.54 estradıol 60 prolaktın 8 .99 çıktı durum nedir hamile kalabilirmiyim lütfen cvp bklyrm

    Yanıtla
  • Aralık 4, 2012 tarihinde, saat 8:06 pm
    Permalink

    benim prolaktin degerim çok yüksek çıktı 40.00 çok büyük bir problem olur mu ne demek bu

    Yanıtla
  • Ekim 15, 2012 tarihinde, saat 11:52 am
    Permalink

    Büyük ihtimalle hamilesin sevgili merve. Ama ikişer gün ara ile testi yenile lütfen değerleri yazarsan bana net birşeyler söyleyebiliriz durumun hakkında.

    Yanıtla
  • Ekim 13, 2012 tarihinde, saat 5:46 pm
    Permalink

    hocam btchg tahlilim 17.410 progestan30.70prolaktin 29,3 çıktı eylülün 17 adet oldum hamilemiyim

    Yanıtla

Özlem için bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.