35. Hafta gebelikte tansiyon neden yükselir?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Gebelikte tansiyon yükselmesi kadınlar kulübü gebelikte tansiyon yükselmesi belirtileri hamilemiyim forum'da.​

35 haftalık hamileyim arkadaşlar maalesef birkaç gündür tansiyon yukselmesi var başım dönüyor. Şimdiye kadar böyle bir durum yoktu neden böyle olduğumu bilmiyorum. Doktorum kontrol altında tutalım dedi ama ilaç da vermedi ne yapmam gerekiyor böyle bir durum yaşayan var mı aranızda bebeğim için endişe duyuyorum. Gebelikte yüksek tansiyon sorunu yaşayan var mı? Doktorumu mu değiştirsem acaba diyorum ama bu saatten sonra da kimse ilgilenmez benimle yaaa.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Daha önceden tansiyon sorununuz yoksa gebelikte ortaya çıkan bir tansiyon yüksekliği oluştu ise burada risk söz konusudur. Dikkat etmeniz gereken durum gebelik zehirlenmesi ilk akla gelendir. Benim de başıma geldi özellikle 34. Haftada tansiyon yüksekliği nedeniyle ikizlerimi erken doğurmak zorunda kaldım. Onun için mutlaka üzerinde durmanız gerekir bu durumun. Bebeğin hareketlerine dikkat et. Sık sık doktorunla irtibat halinde olmalısın.

"Gebelikte tansiyon yükselmesi nedir?"​

Dediğim gibi daha önce böyle bir sorununuz yok ise özellikle 20. Haftadan sonra görülen tansiyon yükselmesi durumudur. Gebelikte tansiyon yükselmesi büyük tansiyonun 14 üzeri küçük tansiyonun 9 üzerine çıkması durumudur. Tansiyonun 12/8 olma durumu normal kabul edilir. Gebelikte yaşanan tansiyon yüksekliği çok riskli durumları beraberinde getirebilir. Preeklampsi gebelik zehirlenmesi durumu felç kalmaya bebek ve anne ölümüne bile yol açabilir.

''Gebelikte tansiyon yüksekliği belirtileri nelerdir?''​

  • Halsizlik yorgunluk
  • Baş ağrısı
  • Mide bulantısı kusma
  • Bulanık görme net görememe
  • Birden hızlı kilo alma
  • İdrarda kan

Çoğul gebelik yaşayan anne adayları daha çok yaşayabilir bu durumu. Şimdi aşağıda vereceğim linkte "çoğul gebelik ikiz gebelik yaşayanlar" konusuna bir göz atın derim.

 
Üst