Adetliyken Et Parçası Düşüyor Ne Demek Bu?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Adet döneminde et parçası gelmesi kadınlar kulubü hamilemiyim forum'da.​


Selamlar ben son 7 aydır aşırı kanama yaşıyorum hem çok ağrılı ve et parçası şeklinde geliyor. Oldukça yorgun ve bitkin uykulu oluyorum o günlerde. Ya çok korkuyorum eskiden ne güzel kırmızı ve normal kanama olurdu şimdilerde kanamam aşırı oluyor bir de et parçası şeklinde düşüyor bu da beni çok yoruyor ve ağrılara neden oluyor. Bu et parçası şeklinde adet olmak neden olur yorumlarınızı bekliyorum. Böyle bir durum yaşayan var mı?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Dönem dönem kadınlarda adet kanamasında azlık kahverengi leke tarzında ya da kanamanın miktarının artması beklenebilir. Bu tip fazla aşırı kanamalara et parçası düşüyormuşcasına etkiler de olabilir. Çoğu zaman sadece menopozun ilerleyen yaşın fazla ve et parçası düşmesi şeklinde kanamalara sebep olabileceği düşünülür ama yanlış bir düşünce olduğunu söylemeliyim. Bu tür et parçası düşüyor gibi kanamaların ilk sebebi düşük olabilir. Bu tür parçalı kanamalar kadınları korkutabilir ama bunun sebebi bir miyom ya da polip olabilir. Bunlar çoğu zaman zararsız ve kolay bir şekilde alınabilmektedir. Et parçası düşüyorsa adet kanamalarınızda buna bakırlı spiraller de etki edebilir. İlk takıldığı aylar bu tür kanamalar oluşabilir. Bu tür kanamalara yumurta rezervinin azalması etki etmez. Yine ilaç kullanımı da adet döneminde et parçası şeklinde kanamaya sebep olabilir.

''Adet döneminde et parçası şeklinde kanamaların nedenleri''

Düşükler, miyomlar, polipler, ilaç kullanımı, bakır spiral taktırmak, kilo alıp verme, ağır spor egzersiz.

Bir jinekoloğa muayene olmakta her zaman fayda vardır. Özellikle her 35 yaş sonrası kadının 6 ayda bir ya da yılda 1 kontrol olması gerekir. Muayenede bir sorun çıkmaz ise hem miyom hem kistlere iyi gelen kadınsal hastalıklara birebir soğan kürünü deneyebilirsiniz.

 
Üst