Bebeğim 8 aylık ishal nasıl geçirebilirim

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebeklerde ishal nasıl geçer kadınlar kulubü bebeklerde ishal neden olur hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar bebeğim 8 aylık ve 2 gündür ishal. Endişelenmeli miyim? Acaba neden ishal oldu? Ortalıkta salgın filan varmı bilmiyorum doktora da götürmedim ama muz filan verdim hala geçmedi ishal. Acaba evde yapabileceğim başka neler var? Ateş yok ama kusma bir kez oldu. İshal bebeklerde nasıl geçer nasıl bir yol izlemeliyim. İlaç filan vermedim ama bitkisel bir şey kullandıysanız öneride bulunur musunuz bana?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bebeklerde ishal özellikle ek gıdaya geçiş döneminde sıkça görülür. İshalin en önemli nedeni de hijyenik olmayan ortamda olmasıdır. Bebekler özellikle ellerini sürekli her yere sürüyorlar ağızlarına götürüyorlar oyuncaklarını ağızlarına götürüyorlar bu da ishale neden olabilir. Sizin şuan yapmanız gereken 8 aylık çocuk ek gıda yiyebileceği gibi muz patates püresi pirinç lapası vermek. Eğer 3. günde geçmez ise kusma da yeniden görülürse mutlaka doktora götürmeniz. Allah korusun ishal kusma buna ateş de eşlik ederse rota virüsünü de aklıma getiriyor. Ayrıca bol sıvı verin. İshal olan bebeklerde sıvı kaybı çok olur onu yerine koymalısınız. Bol su vermelisiniz. Rota virüsü aşısı yaptırdınız mı bilmiyorum ama bebeklerde ishale yakalanma durumu çok kolaydır hijyene dikkat edemedikleri için. Allah korusun eğer yarın da geçmez ise mutlaka götürün doktora.

Rota virüsü aşısı bu aşamada çok önemli yaptırmayanlar sonradan pişman olabiliyor. Devlet bünyesinde yapılmadığı için paralı olduğu için biraz anneler yaptırmak istemiyor ama mutlaka yapılması gereken bir aşı olduğunu anlıyorsunuz bebeğiniz hasta olunca. ''Rota virüsü aşısı yaptıranlar çocuğuma yaptırmalı mıyım?'' linke mutlaka göz atın.

 
Üst