Bebeğim neden sürekli kusuyor sebebi nedir?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebekler neden kusar kadınlar kulubü bebekler neden kusuyor hamilemiyim forum'da.​


Bebeğim 2 aylık emziriyorum kusuyor. Sürekli kusuyor neden olabilir. Düşünüyorum da emdiği sütleri kusuyor acaba aç mı kalıyor diye de aklımdan geçiyor. Kusuyor yine süt veriyorum içiyor yine kusuyor. Doktora götürmeli miyim sizce? Bebekler neden kusar tecrübe sahibi olanlar yardımcı olabilir mi? Bebeğinde böyle bir sıkıntı ile karşılaşan anneler var mı paylaşabilir misiniz benimle. Ya kafayı yicem zaten az uyuyorum dinlenemiyorum bir de üstüne yemetir iştir bebekte böyle kusunca çok üzülüyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Yenidoğan bebekler kusabilir bunu fazla büyütmenize gerek yok. Bebeklerin daha mide ve yemek borusu arası sistemi bizim gibi gelişmediği için belli bir süre emdikten sonra hemen kusabilir. Bu emdiği sütün fazlasını kusuyor demektir. Bu konuda endişe edilmesine gerek yoktur. Endişe etmeniz gereken durum kusma ile birlikte hem ishal hem ateş varsa burada mutlaka doktora götürmeniz gerekecektir. Kusma miktarı yeni doğanlarda öyle aşırı fazla değildir. Kusma miktarı fazla olursa yani ufak ufak değil de aşırı şekilde ise ve kusmukta kokusunda renginde kesik kesik peynir şeklinde ve rengi bozuk ise mutlaka doktora götürmelisiniz. Bebeğiniz halsiz yüzü de soluksa yine doktora götürmenizde fayda var. Bebeğiniz bir süre daha bu şekilde az az kusabilir. Size bir tavsiyem olabilir bu konuda bebeğinizi emzirirken mutlaka başı biraz daha yüksekte olsun. Yani yatar pozisyonda değil de biraz hafif eğik olmalı. Bir de yapılan en sık yanlışlardan biri de bebeğini emzirdikten sonra hemen yatırmak sallamak. Bu çok yanlış kusacağı yoksa da çocuğu kusturabilir. Bir göğsü 15-20 dakika kadar bebek emebilir sonrasında kaldırıp gazının çıkmasını sağladıktan sonra yatırabilirsiniz bebeği.

Bebeğiniz aynı zamanda gazlı bir bebekse mutlaka bu yazımızı okuyun. ''Gaz sancısı olan bebeğe ne iyi gelir'' Bebeklerde olabilen gaz sancısı hakkında her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

 
Üst