Bebeğimin ağzı pamukçuk olmuş nasıl geçiririm?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Ağzı pamukçuk olan bebeğe ne yapılır kadınlar kulubü ağzı pamukçuk olan bebekler hamilemiyim forum'da.​

Hanımlar ben doğum yapalı 20 gün oldu sezeryanla doğum yaptım ve hala kendime de gelemedim emzirmeye çalışıyorum çabalıyorum bir yandan bir yandan da bebeğin ağzında sanki dili ve damağı bembeyaz olmuş şekilde görüyorum. Ağzındaki damağındaki beyazlıklar pamukçuk olabilir mi? Pamukçuk ise nasıl geçiririm? Ağzı pamukçuk olan bebeğe ne yapılır?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Damağında ve dilinde bulunan beyaz şeyler pamukçuk olabilir ama bunu doktorun görmesi gerekiyor. Eğer emin iseniz bile pamukçuk olduğundan dikkatli olun daha bu 20 günlük bebek yani. Pamukçuk mu yoksa süt beyazlığı mı anlamak için pamukçuk süt gibi kolayca silince geçen bir şey değildir. Zaten genelde pamukçuk yeni doğanlarda görülen bir durumdur. Pamukçuk genelde annenin göğsünü iyi temizlememesinden kaynaklı olabilmektedir. Göğsünüzü her emzirme sonrası mutlaka temizlemelisiniz. Bebeğin kullandığı biberon varsa bu da mutlaka kaynatılmış su da bekletilmeli iyice dezenfekte edilmelidir. Bu pamukçuk da bir bakteridir aslında. Bebeğiniz eğer emmekten kaçınıyorsa pamukçuk göstergesi de olabilir. Yok karbonat geçirir yok bilmem ne bence bebek daha çok küçük olduğu için doktora göstermekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Yetişkinlerin en çok yakındığı durum olan aft nedir nasıl geçer? ''Aft nasıl geçer'' konumuzu aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. Sık sık aft durumu yaşayanlar özellikle bakmanızda fayda var.

 
Üst