Bebeğimin göz rengi değişir mi acaba?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebeklerde göz rengi kadınlar kulubü bebeklerde göz rengi ne zaman belli olur hamilemiyim forum'da.​

Hanımlar benim daha 5 günlük bebeğim var nasıl hamilelik geçti su gibi valla. Şimdi ise evimizdeyiz ve bebeğim kucağımda. Bebeğimin gözleri mavi gibi yaa ben de çok isterdim mavi olmasını acaba mavi kalabilir mi böyle ne düşünüyorsunuz. Benim gözlerim kahverengi eşimin de kahve ama elaya benziyor açık. Bebeğim mavi olsa ne kadar hoş olur. Ama bu mümkün mü yani anne baba farklı göz rengi bebek mavi olabilir mi sizce?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Çok anne baba sanırım bebeklerinin gözlerinin renkli olmasını ister. Ama bunlar bazı faktörlere bağlı olarak değişir. Ben de bir istisnayım aslında babamın gözleri kahve anneminki siyah olmasına rağmen benim gözlerim yemyeşil olmuş. Ama aileye baktığımda yeşil gözlü insanlar var tabii. Ama gene olarak anne baba ilk olarak bebeğin gözlerinin renginin oluşmasında önce etmendir. Yani sizin kahve iken eşinizin kahve ise %100 kahve olur bebeğiniz. Ya da yeşil göz anne yeşil göz baba örneğinde bebek %100 yeşil olur. Sizin göz renginiz kahve iken babanın göz rengi ela iken büyük ihtimal bebeğin gözleri ela kahve arasına dönecektir. Zaten bebekler ilk doğdukları zaman bebeklerin gözlerindeki melanin miktarının az olması sebebiyle mavi olabilir. Ama gün ışığı melanin miktarını artırır ve gerçek göz rengi ortaya çıkar mavi rengi dönüşmüş olur. Göz rengi genetiktir.

Bebeklerde emmeme sorunu üzerine bir misafirimizin sorduğu ''Bebeğim emmiyor ne yapacağım kızlar'' sorusuna cevap vermiştik sizler de bu konuda yorumlarınızı yapabilirsiniz.

 
Üst