Bebeğimin kalp atışını duymak için sabırsızlanıyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur kadınlar kulubü bebeğin kalp atışı ne zaman belli olur hamilemiyim forum'da.​

Kızlar yeni hamile olduğumu öğrendim ya çok heyecanlıyım anlatamam. Beta hcg testimi 2 gün aralıklı olarak yaptırdım ve hamile olduğumu öğrendim içim içime sığmıyor inanın. Şuan 5. haftamdayım. Kese görüldü ama kalp atışı daha duyulmadı haftaya doktorum yine gel dedi. Acaba daha önce hamilelik yaşayanlar söyleyebilir mi kalp atışı ne zaman duyuluyor. Keseyi de vajinal ultrasondan gördü doktor bey ama kalp atışı vajinal ultrasondan da duyulmadı. Merakla bekliyorum duymayı.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Gerçekten çok büyük heyecanlar. İnşallah sağlıkla da kucağınıza alırsınız. Bebeğin kesesinin görülmesi 4.5-5 haftalarda olurken kalp atışı en erken 5. haftada o da vajinal ultrason ile mümkün olabilmektedir. Ama aslında 6. haftada genelde kalp atışı duyulabilmektedir. Bebeğin kalp atışı 6. haftada duyulabilir anne bunu dinleyebilir. Doktorunuz da sizi bu sebeple haftaya çağırmıştır diye düşünüyorum. Haftaya yani 6. haftada bebeğiniz tam pirinç tanesi kadar olacak. Ne kadar heyecan verici değil mi? Ayrıca bir pirinç tanesi kadar bebeğin kalp atışını duymak ne büyük mutluluk. 5 haftalıkken de bebeğin kalp atışı duyulabilir ama bazen bu durum 1-2 hafta gecikebilir. Bu durum olasıdır sakın endişelenmeyiniz. Kalp atışı duyulmadığı taktirde maalesef ki düşük söz konusu olabiliyor. Yani gebelik testi pozitif çıksa bile gebeliğin kesinleşmesi kalp atışına bağlı olmakta. Ama endişe duymayın. Bebeğinizin kesesi görülmüş şunun şurasında 1 hafta sonra da inşallah bebeğinizin kalp atışlarını duyarsınız. Bu mutluluğa bizleri de ortak edin. Sonucu burada bizimle de paylaşırsanız seviniriz.

Anne adayları için bebeklerinin kalp atışını duymak hem heyecan verici hem de aşırı duygusal bir olaydır. Peki bir bebeğin kalp atışı neden duyulmaz? ''Bebeğin kalp atışı duyulmadı nedeni nedir?'' yazımızı mutlaka inceleyin sizi ilgilendirdiğini düşünerek linki aşağı bırakıyorum.


 
Üst