Bebeğimin sarılığı nasıl geçer evde neler yapabilirim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebeklerde sarılık evde nasıl geçer kadınlar kulubü bebeklerde sarılık nasıl geçer hamilemiyim forum'da.​

Bebeğim 2 aylık oldu ama hala sarılığı geçmedi. Bir gece hastanede kaldık ama koronadan dolayı çokta kalamadık. Doktorumuz birkaç tavsiyede bulundu ama bu sarılık nasıl geçecek acaba? Bebeği doğduğunda sarılık olan anneler sarılığı nasıl geçirdiniz? Neler yaptınız? Bebeklerde sarılık evde nasıl geçer yöntemler var mıdır? Bebeğimi zor uyandırıyorum emmesi için çok uğraşıyorum mecbur biberona sağıp veriyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Daha önce de sorulmuştu buna benzer bir soru. Bebekler erken doğduğunda sezeryan olduklarında sarılık olma ihtimalleri yüksek oluyor. Bunun nedeni de bebeğin kanında bilirubin birikmesi sonucu oluyor. Yani aslında karaciğeri yetersiz kalıyor ve atılamayan bilirubin kana karışması sonucu sarılık oluyor. Aslında yenidoğan sarılığı 1-2 hafta içinde kendiliğinden geçebilen bir durum olsa da bazen 2-3 aya kadar uzayabiliyor. Ama tedavi edilmesi son derece önemli. Tedavi edilmediği zaman beyne ciddi zararlar veriyor.

''Bebeklerde sarılık nasıl geçer''​

  • Fototerapi denilen ışık tedavisine alınarak
  • Bol bol güneş ışığına çıkarılarak
  • Bolca sıkça anne sütü vererek
  • Odanıza bir floresan lamba takabilirsiniz
  • Anneler buğday suyu tüketebilir bu bebeğe sütle geçerek toksinleri atmasına yardımcı olur
Şekerli su ya da sarı kıyafetler sarı tülbent örtmek tedavi yöntemi değildir. Aslında kocakarı yöntemidir diyebiliriz. Mutlaka sarılık durumunda doktorunuzdan yardım alınız. Bebeğiniz kendisi henüz ememiyorsa sizi süt sağma makinelerinden faydalanarak sütünüzün azalmasına izin vermeyin. Mutlaka sağma yöntemini kullanın bebeğe sık sık süt teklif edin. ''Mochi göğüs pompası nasıl memnun kalanlar var mı'' yazımızı inceleyebilirsiniz.

 
Üst