Emziriyorum diyet yapabilir miyim

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Emziren anne diyeti kadınlar kulubü emziren anne diyeti hızlı kilo verme hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar 6 ay oldu doğum yapalı emziriyorum ama artık ek gıdaya geçtim hatta devam sütü de veriyorum çocuğuma. Kilolarım aldı başını gidiyor emzirmeme rağmen diyet yapabilir miyim? Emziren annelere özel diyet var mı? Emziren anne diyeti diye bir şey var mı daha doğrusu merak ettim. Ya çok rahatsız hissediyorum kendimi kilolarımdan dolayı. Emzirip diyetisyen eşliğinde kilo verenler varsa yazabilir mi?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Emziren bir annenin aslında diyet yapmamasında fayda var. Ama kilolarınız çok fazla ise diyet verip sağlıklı beslenip hem de çocuğunu emziren anneler var. Emziren anneler için diyet listeleri mevcut tabii ki ben her zaman ki gibi doktor kontrolünde bir diyet öneririm. Emziren anneler anne sütünün azalmaması için diyet verirken doğru beslenme tarzını seçmeleri çok önemlidir. Diyetiniz doğru uygulanmali ki etkisini de doğru göstersin. 1 ayda 2-3 kilo vermek bir emziren anne için uygun değildir. Emzirme zamanında annenin duyduğu enerji ihtiyacı fazla olduğu için kilo vermede de zorluk yaşanabilir. Biraz da bünye meselesi oluyor tabii. Emziren anneyseniz ve diyet yapmaya karar verdiyseniz mutlaka en az 2 litre su içmek yerinde olacaktır. Bu süt üretimine de çok faydası olacaktır. Emziren bir anneyseniz hem diyet yapıp hem de bebeğinize süt devam edebileceğiniz bir emziren anne diyeti ile karşınızdayız.

''Emziren anne diyeti nasıl yapılır?''​

  • Sabah kahvaltısında bir haşlanmış yumurta, ıspanaklı omlet de yapılabilir, 1 su bardağı yağsız süt, 1 dilim yağsız peynir, 4 adet zeytin, 1 dilim buğday ya da çavdarlı ekmek
  • Ara öğünde 1 kase yağsız ev yoğurdu 1 dilim elma ya da 3 adet kuru kayısı ya da incir
  • Öğlen bir kase etli sebze yemeği, bir kase bulgur pilavı ve yeşil salata
  • Ara öğün badem ceviz gibi kuru yemişler
  • Akşam yemeği 1 kase besleyici çorba (sebze, tarhana vb olabilir), 1 porsiyon haşlanmış ya da fırınlanmış et, havuçlu yeşillikli salata.
Zayıflamak için piyasada bulunan zayıflama çayları emziren annelere uygun olmayabilir o yüzden sütten bebeğe geçebileceği için doktorunuza danışmadan kullanmamanızı tavsiye eder sağlıklı zayıflamalar dilerim.

''Emzirme döneminde gaz yapan yiyecekler''​


Baklagiller, karnıbahar, brokoli, pırasa, soğan, baharatlı yiyecekler, süt ve süt ürünleri, çikolata, kafeinli içecekler, çay, soda, portakal, limon gibi yiyecekler.

En çok sorulan sorulardan biri de hamileyken hangi çayları içmeniz ya da içmemeniz gerektiği. Aşağıda linkini vereceğim yazımızda ''hamileyken içilebilen ve içilemeyen bitki çayları'' yazımıza tıklayabilirsiniz.

 
Üst