Hamileyim bebeğimde böbrek büyümesi varmış

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Böbrek büyümesi kadınlar kulubü böbrek genişlemesi hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar çok üzgünüm. Moralim çok bozuk halde buraya geldim. 21 haftalık hamileyim ve bebeğimde bir böbreğinde büyüme olduğunu öğrendim. Bu down sendromun göstergesi mi oluyor acaba yardımcı olun lütfen. Çok moralim bozuk bildiğiniz gibi değil. Dün 4lü taramaya girdiğimde bunu gördü doktorum bunun geçici olabileceğini söylese de içim rahat değil. Sizler ne düşünüyorsunuz böbrek büyümesi hakkında.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Demek ki çok kötü bir durum yok ki doktorunuz da geçici olabileceğini söylemiş. Bence endişe etmenize gerek yok. Olumsuz bir durum olsaydı doktor bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısından da inceleme yapılması gerektiğini söylerdi. Hemen aklınıza down sendromu durumu da gelmesin. 4lü taramaya girmişsiniz zaten eğer down sendromu durumu olsaydı bu testte bu çıkacağı için doktorunuz da söylerdi. Bazı hamileliklerde bazı durumlarda bebeğin böbreklerinde büyüme olabiliyor. Bu doğumdan sonra geçici oluyor çoğu bebekte. Tabii ben hiç endişe duymayın bir şey yok demiyorum mutlaka doğuma kadar doğumdan sonra da kontrol ettirmenizde fayda var. Bu böbrek büyüme durumu genelde bebeklerde ya doğuma doğru ya da doğumdan sonra kaybolabilmektedir. Ondan bence şuan strese girip kendinizi de bebeği de etkilemeyin derim.

İkili üçlü ve dörtlü tarama testleri gebelikte bebekte anomali durumlarının tespitinde önem arz ediyor. Dörtlü tarama testi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için paylaşmak istiyorum. ''4lü test yaptıranların bilmesi gerekenler'' yazımız hemen aşağıdaki linkte. Mutlaka bilmeniz gereken bilgiler yer alıyor inceleyin efem.


Ayrıca aşağıdaki linkten ikili tarama hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Çoğu anne adayı ikili üçlü ya da dörtlü taramalarla ilgili pek bilgi sahibi değiller. ''ikili tarama testi sonuç yorumlanması'' konumuza aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 
Son düzenleme:
Üst